Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, September 2, 2015

CUTI MERDEKA

Cuti merdeka baru ni korang pegi mana?
Aku balik Ipoh je... last balik pun time raya haritu


Lagipun kami ada gathering ex-sekolah aku
Tak sabor nak menjoyah dengan member2 lama
Ada yang dah 19 tahun tak jumpa...
[entrynya nanti ye]

Hari Sabtu tu pagi2 [pagilah sangat] dah gerak
Katanya lepas Subuh nak gerak sekali pukul 8 juga baru bertolaknya..hehehe
Main dengan anak ramai ni ..cewah.. [anak disalahkan.hehehehe]


Kakcik dengan Jasmin memang baru bangun tido
So tak mandikan diaorang pun
Amira tu pulak kalau ikutkan taknak ikat rambut
Tapi sebab mamanya cakap kalau tak ikat rambut takleh ikut pegi rumah Opah Minah
baru la nak ikat..

Mama dengan AJ
Aleeya dengan tudung ala Keknis..


Muka budak baru bangun tido... masam je


Ni nak mentayang tudung AJ baru beli
Tak dan basuh terus pakai
GOLD FLOWER namanya
Tudung ni ramai AJrian hunting tau.. 
tapi ramai jugak yang jual mahal beno walopun harga asalnya cuma belas2 ringgit je..
Aku beli pun dah mahal... tapi sebab nak punya pasallllllll kan...

Sampai Ipoh dalam pukul 11 pagi. Pastu masak lunch, makan, pi Billion [wajib singgah]
Petang pulak member aku ajak pi pekena Laksa Saranghae kat Manjoi
Dekat2 dengan Mydin Manjoi
Aku ni nama je duduk dekat dengan Manjoi, tapi Mydin Manjoi pun tak pernah sampai
Jenuh la tanya direction kat mak aku
Walhal Mydin tu bukannya jauh sangat dengan rumah mak aku.


[pics from google]
Ni la rupa laksa sarang...
Tengok cam sedap tapi sebab aku dah kenyang makan nasi
So idak le makan laksa ni 

Tapi aku oder ABC buah ni
Hui... memang meriah dengan buah2 tau
Semangkuk ni pun jenuh nak habiskan
Aku pun pakat share je ngan anak2...

Lepas makan laksa , aku terus ajak aku pi ronda2 kat town
Saja la nak tengok suasana malam menjelang merdeka kononnya
Tapi sebab masih awal lagi masa tu so cam tak happening sangat
Last2 gi jenjalan kat Kinta Riverfront je la a.k.a I-City Ipoh
Tapi dah tak best cam dulu
Lampu pun banyak tak pasang & ada yang dah terbakar kot
Kedai2 pun banyak tak buka
Tangkap gambo je la sekeping dua

Bila Jasmin ok siap senyum bagai, udah Amira pulak tak pandang kamera..
ish...ish..





Ha itu le cerita di hari pertama cuti kami di Ipoh..



3 comments:

Nieyl said...

Singgah petang :)
nieyl dok umah je... :)

eima said...

kami dok dlm jem memanjang ... hahahaha

lia ummiirfan said...

kami kampung kat manjoi tapi mydin manjoi pun tak penah sampai.. hihi..

Hamil selepas 10 tahun menunggu