Tuesday, September 8, 2009

Adik oh Adik... Sabo je la

Semalam, adik bongsu aku ade sms. Mengadu yang dia tak nak balik matrik [dia sekarang kat matrik Penang].Hai Ana, kenapa jadi gitu yek??? Katanya dia tak leh nak catch up apa yang belajar kat sana & dia pun tak tahu apa yang dia tak paham [cane tu???]. Sian pulak kat dia bila dia cakap macam tu. Tapi tak pe la adikku, bersabar la.... Matrik tu tak lama setahun jer...tengah tahun depan khatam la ko kat matriks tu. Anyway, kalau boleh make sure even kalau tak excellent pun jangan bagi paper ko fail dah le.... [actually sijil matriks bukannya laku pun]... He..he...he.. aku pun budak matriks gak dulu....

Adik2ku yang tah apa-apa tah




After matrik nanti fikir lain pulak. Sama ada ko nak sambung ke diploma/degree semua tu up to u. Pilih bidang yang ko boleh focus & yg ko minat. Tapi hidup ni tak seindah yang diimpkan. Banyak benda yang berlaku diluar kemahuan kita. So face the reality, accept qada & qadar Allah disamping sentiasa berdoa kepada tuhan agar dikurniakan benda yang terbaik untuk kita. Insya-Allah...
[syukur & redha dengan ketentuan Ilahi]
Adik & Mak tersayang

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...