Friday, August 14, 2009

PERGI TAK KEMBALI

Semalam satu Malaysia dikejutkan dengan berita kematian Ustaz Asri dari kumpulan Rabbani tu. Tah le maybe disebabkan aku membesar bersama lagu2 nasyid (minat pun since masa masuk Taayah kot & terjebaknya aku dalam Ainul Yaqin) so aku terasa la jugak dengan kehilangan arwah. Pagi tadi masa drive on the way ke office, aku ter"emo" jap masa dengar lagu Pergi Tak Kembali. Siap aku boleh menitiskan air mata lak.. (Insaf le kejap....) . Sama2 la kita sedekahkan Al- Fatihah untuk beliau & hayati lah lagu ni....





Pergi Tak Kembali

Album :
Munsyid : Rabbani

Setiap insan pastikan merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang akan dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayu alunan suara
Cemas di dada lemah tak bermaya
Terbuka hijap di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baiklah atau sebaliknya

Amalan dan taqwa jadi bekalan
Sejahtera, bahagia pulang...kesana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kanangan
Diiringi doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...