Sunday, August 2, 2009

15 Years of Service

Last week my hubby dah dapat award for 15 years of service at TCMA. Dah lama rupanya laki aku jadi kuli NISSAN kekdahnya... Hahahaha. Diam tak diam tahun ni dah masuk tahun ke 16 dia keje kat sana. Well, untuk menghargai jasa2 kuli yang "terlalu" setia dengan TCMA, so my hubby dapat la "sikit" duit loyalty dari company. Jadi la...sape nak bagi yedak... Walaupun sikit (pada aku sikit la sebab tak setimpal pun dengan khidmat dia yang selama 15 tahun tu), tapi bersyukur la dengan rezeki yang diberi. Kalau nak dibandingkan dengan aku ni, jangan kata 15 tahun, 5 tahun pun langsung tak dihargai... Kalau nak resign, memang dialu2kan tanpa counter offer lagi.... Kata Dato' yang sombong tu, sorang berenti 10 lagi nak masuk.. Ewah... sonangnye cakap.. tengok la sekarang dari 60 orang staff ko la ni tinggal 30 orang jer.... Apa la nak jadi...


Ini la cek for 15 Years Service Award

Dapat je duit tu, hubby plan nak beli something sebagai kenang2an dapat award tu... Last2 after dipikir2 kan maka dia pun beli la TV 29" (Besar godang ko!!!) .. Nak buh dalam bilik katanya, senang dia nak tengok F1 @ race motor... Lantak la bang, awak punya duit suka awak la nak beli apa...


Nilah tv nya... Walaupun cap ayam jadilah buat "tanda" hasil duit tu...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...