Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, September 11, 2017

ANAK NAK UPSR TAPI MAMA COOL

Hari ni anak aku dah start exam UPSR
Dari 2-3 hari lepas Aleeya dah kata takut la, risau la
Aku rileks je... bukan aku yang periksa pun..hahahaha
[eksyen sungguh kan???]
Siap aku sound, kalau dah ready buat apa nak takut
Lagipun result ko nanti Allah dah tetapkan beratus2 tahun dulu dah
Tak payah nak risau sangat....
[ayat tak support anak langsung]

Sampai la pagi tadi gara2 terbangun lewat
takdan nak membelai2 anak sambil bagi kata2 perangsang
Sebabnya aku tengah mandi time tu
Aleeya dah nak gi sekolah
Dia takat ketuk pintu cakap dia nak gi sekolah dah
Aku pun cakap ok... good luck [dari dalam bilik ayor]
Kejam sangat tak????
Adoi.. kesian anak aku

Aku ni konon2 macho sangat
Walhal dalam hati dok dup dap dup dap jugak
Mama ko ni Aleeya, berak kencing pun tak lawas
memikirkan ko cemana la nak exam nanti
Ye lah... anak aku tu bukannya cerdik cemerlang terbilang semua tu

Pastu, aku pun tak cam parent2 lain
Sanggup ambil cuti tanda sokongan padu pada anak2 yang periksa
Sebabnya cuti aku dah tak banyak
Tak boleh la nak bazir2kan cuti...
Banyak cuti simpan untuk kecemasan je...
Kot2 nanti babysitter nak cuti la, hari anugerah anak2 la,
nak sign report kad anak lah, nak settle hal ehwal arwah suami la, anak demam la dsb...
Lagipun kalau aku cuti pun bukannya anak aku boleh score 100% pun
Hahahaha...[lantak la korang nak kata aku apa pun....]


Wishing her all the best for UPSR
Mama boleh doakan dari jauh je
Selebihnya usaha Aleeya sendiri ye...

Result trial UPSR dia kurang memberangsangkan actually
[A-D semua dia collect]
Hopefully result UPSR ni better dari trial la ye
Apa2 pun Mama nak Aleeya belajar untuk Usaha, Tawakal & Redha

Apapun yang berlaku, just follow the flow
Allah dah atur elok2 kehidupan kita ni..
Just sabar & belajar dari kesilapan2 yang lalu..
Wahhhhh... cool tak mama ko???


** Dari tadi aku sakit perut tenggelam timbul... cemana la si anak jawab periksa ye 😅


3 comments:

PeRdU cINta said...

InsyaAllah..moga Aleeya mudah jawab soalan.

Warisan Petani said...

Mudah2an Aleeya dapat buat yang terbaik.
Good luck.

hainom OKje said...

Gud luck Aleeya... insyaallah berkat doa mama moga Aleeya dpt result yg cemerlang.
Hihi...mmg macho sungguh tu. Tapi dlm macho macho hati tu tetap ada taman ek hihi..