Friday, May 5, 2017

WELCOME TO TABATA

Cemana tah hari tu ada la lalu video orang buat tabata kat fb aku
Nampak cam sonang je...
Boleh le buat dengan anak2 kononnya
So akunya pun beria la download kan
Past kat rumah try la buat
Mak aiiii.. nampak sonang tapi  baru 2 step mokcik udah somput la...
Ate.... cemana nak kuruh ni???



Amboi..amboi... tak padan  dengan kecik deme ni
Nengok abam sado tak pakai baju🙈🙈


 Bebudak ni kalau nak buat tabata deme suruh la aku bukak video abang sado
 Tu la ngelejat deme eksersais


Amende tu TABATA?
Tabata tu satu bentuk senaman high intensity yang setiap rutin dibuat selama 20 saat pastu diikuti rehat 10 saat. Selalunya satu set ada 8 rutin [jenis senaman].. Satu set tu selalunya ambik masa dalam 4 minit je..nampak singkat kan tapi bila aku yang low stamina ni buat memang  seperti dalam neraka azabnya...hahahahaha... Letih gile!!! Tapi senaman ni memang elok untuk jantung a.k.a kardio kita.


Sapa pernah try??? Sapa nak kurus boleh la try
Aku tak kurus lagi sebab sehari buat pastu tinggal 30 hari..hahahaha



4 comments:

idzwa kamaruddin said...

tabat aplak dahhh..meh kita terjahhhhh

y i e n said...

Masa diet aritu ade buat jugaq, mmg berkesan sgt2 , seminggu bole turun 1kg, buat dlm 2-3 kali je seminggu, hehe :)

Ogy said...

ha..ha..belum pernah cuba lagi...

Norhayati Mohd Isa said...

Tabata..
Baik untuk jantung ye Syani..
Nanti akak nak download lah..
Seronok pulak tengok anak2 syani menari :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...