Tuesday, November 24, 2009

Selamat Hari Tua

Ni cerita basi aku masa besday aku tempohari. Tak de apa2 yang menarik pun cuma hasben aku belikan kek black forest untuk aku.... Dia tau pun bini dia ni suka kek tu (ekceli dah hint2 kat dia... tak nak kek "oren").


kek harijadi dari suami "terchenta"




Al-kisah tragedi kek oren terjadi beberapa tahun lepas. Kenkonon nak buat surprise birthday party untuk aku, siap ajak biras aku untuk belikan kek. Yang biras aku lak memang suka keler2 yg striking ni. Kebetulan kat kedai kek tu ade kek span kaler oren, beria dia pujuk laki aku suh beli kek tu. Bila time potong kek, mak aiiii........ kaler kek tu memancar2 ke muka - kaler oren & kuning striking ( nak makan pun hilang selera). Bila makan aku jamah sikit jer... aku langsung tak minat kek oren ni. Baik la dia belikan kek pandan.



So this year aku dah siap2 bagi tau hasben aku jangan beli kek oren. Sib baik la sejak kejadian tu hasben aku dah alert dengan taste aku. Hahahaha.... Berbalik pada sambutan birthday aku, hanya secara sederhana sebab just kami anak beranak. Family Cik Besah & K.Ti tak inteprem kali ni. Konon nak makan kat luar tapi cuaca hujan je sepanjang malam, so kena pospon sampai hujung minggu. Well uols, aku dah berganjak ke angka 3-0 tahun ni... (dah nak kena risau pasal kedut2 di muka yang bakal bertapa beberapa tahun lagi... Hik..hik..)




Yaya tengah tunggu abah pasang lilin


Adib ni nak tangkap gambo tapi mata tu menjeling ke kek... (mama excited nak celebrate birthday, sampai lupa aku nak tutup pintu bilik ayor tu...)





Peace dari Aleeya....

Lilin dah nyala.. sesame nyanyi abeday 2u..

The birthday girl or suppose "aunty" dengan kroni2nya.... ade rope orang 30 tahun tak???

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...