Monday, June 22, 2009

Terkenang Semasa Dulu

Aku telah di tag oleh adik aku....

Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yg org xtau semasa kecil anda. Dihujung entry anda harus memilih 5 orang untuk ditag.Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu...


Ape benda la yang aku nak reveal kat sini... Kena pikir ni... (even en.suami pun tak pernah tahu tentang ni..hik..hik)

  1. Masa kecik dulu duk kat kuaters Sekolah Vokasional (sekarang dah tukar nama Teknik Lebuh Cator), selalu gi hostel lelaki ngan adik aku si Boy ngan anak gardener situ (Pakcik Usop)- Celan & Achu. Sampai berkenalan ngan sorang brader tu, dah tak ingat namanya. Dia siap kasik cincin batu kat aku. (Ala...cincin yang beli gula2 sekupang tu). Hahahaha


  2. Masa kat kuarters tu, celik je mata mesti nak gi kayuh basikal sekeliling rumah & kawasan sekolah. Pastu mesti main bawah pokok ara ngan Celan & Acu..siap buat pondok2 lagi, main masak2, kawin2... Mak panggil balik makan tengahhari baru balik kejap pastu sambung main balik.


  3. Abah ade belikan patung ala2 Barbie kat aku masa dia balik dari Jepun. Aku hepi giler (tapi tak lama lar....) pastu aku trim rambut patung tu dari panjang ke pendek & last2 botak... Sampai sekarang terbawa2 peel tu sampai rambut anak2 aku pun aku nak trim...Sib baik tak sampai tahap botak ...


  4. Masa tadika mak ada buatkan sarung bantal dengan jahitan bercorak2 yang colourful... siap ngan nama aku lagi... Wahhh I like!!!!


  5. Mak memang suka jahitkan dress, gaun, pyjama, baju kurung, etc untuk aku.. Ade satu masa tu aku siap buat design untuk mak jahitkan.. Ngengada tul.. yang mak pulak memang jahitkan untuk aku... SAYANG MAK..


  6. Kalau aku tinggal sengsorang kat umah, aku mesti selongkar almari mak.. cari album tengok gambar2 mak ngan abah masa muda2... Jangan marah ye mak...


  7. Balik dari sekolah agama aku mesti kutip buah petai yang kecik2 tu & makan sepanjang perjalanan balik ke rumah Mak Mah (our babysitter). Rumah dia dekat je ngan sekolah agama tu so jalan kaki je. Member yang sama2 masa tu SULHA ngan GIE (Aziyah)..


  8. Aku adalah seorang KETUA KEBERSIHAN masa kat sekolah agama tu. (Bersih la kenkononnya....)


  9. Masa duk kat Manjoi, aku pernah bengang ngan mak sampai aku buang baju2 aku kat luar tingkap. Nak tunjuk perasaan la kekdahnya... tapi mak buat dek je.. last2 aku kena kutip balik... (KEJE BODOH KAN????)


  10. Mak lambat ambik aku balik sekolah kebangsaan so aku jalan kaki balik. Sengsorang lak tu... Bengang punya pasal dah tak peduli sekeliling. Kesian lak kat mak sebab melilau cari aku...


  11. Bila cuti sekolah , aku stay kat kampong ngan TOK & WAN. Baru dua hari dah rindu kat family, pastu siap pakai baju mak lagi.. RINDU LE KONON... Sampai satu stage tu, TOK & WAN kena hantar aku balik Ipoh. Naik bas lak tu...


  12. Aku selalu gaduh ngan adik aku si BOY tu. Dia suka cari pasal ngan aku. Bila gaduh ngan dia aku kamceng la ngan Acik.. Siap hasut jangan kawan si BOY... Hahaha... Pastu siap rasuah buatkan nasi goreng untuk Acik..


  13. Aku selalu cari jalan tak nak pegi sekolah agama sesi petang, sebabnya nak tengok citer MOERO ATTACK. Alasan selalu bagi PENING!!!! (Lepas ni kalau anak aku bagi alasan ni tak nak gi sekolah siap la dia)




  14. Aku pernah admire kat jiran aku. Everyday mesti balik cepat dari sekolah agama sebab nak gi main dengan dia.. Hahahaha


  15. Masa ateh kecik aku la selalu kena jadi babysitter dia. Aku takleh nak gi main sebab kena jaga dia. Kalau aku dukung dia ke kedai orang mesti perli aku bawak anak ke??...Sabo je la. Tension tul... Ei ateh, kalau ko tak sayang kat aku lagi tak tahu la....


  16. Aku pernah kena tampo ngan Miss Lim (Cikgu English) sebab tak pay attention masa oral test. Patutnya jawab base on paragraph yang dalam kad test tu tapi aku melalut2 tah apa2.


  17. Dulu aku ade pisau lipat. Pastu cam gian mengikis/menarah tepi2 meja sekolah tu. Pastu aku kena marah ngan cikgu siap dia cakap "ingat meja ni mak bapak awak punya ke???" (Kalau tak kena marah sure meja sekolah tu dah jadi beso meja budak tadika kot...)


  18. Dulu aku suka gigit2 tudung pen .. sampai lunyai tudung pen tu. Lagi satu bontot pen ngan pensel pun aku suka gigit gak. Siap berbekas ngan corak gigi aku. Bila dah sekolah menengah baru terasa kena tinggalkan habit tu.. Tak bagus untuk maintain jelita... (PERASAN!!!)


  19. Ustazah yang ajar aku menagji tu naik moto PASOLA... Comel je moto tu secomel tuannya... Kitaorang panggil Ustazah INTAN PAYUNG GUNUNG MELETOP....


  20. Bila aku tak nak mengaji, abah selalu umpan aku ngan buku cerita.... I love Fairytales....


  21. Aku suka menyanyi... siap rakam lagi dalam tape recorder... Jahanam tape recorder abah aku tu. Bila tengok perangai si Yaya yang suka melalak tu teringat lak perangai aku yang satu tu...


  22. Dulu aku banyak bintang timur a.k.a. kudis kat kaki aku... Maklum la suka main kotor...


  23. Aku minat kat penyanyi Aishah dulu (masa Janji Manismu tengah glamer)... Siap tulis surat & hantar gambo lagi. Yang hepinya aku dapat balasan... Suka banget masa tu...


  24. Aku suka kumpul pencil box & pen warna warni. Kalau ade yang aku berkenan kat kedai musti aku akan beli . (Once again anak aku pun sama.....)


  25. Pernah cikgu tanya pasal cita2. Nak cakap jadi pramugari tapi aku tersebut peragawati.. Yang pastinya tak pernah jadi dua2 pun... Hehehehe


  26. Aku takde 5 orang yang nak di tag so... abaikan je le.....

1 comment:

haN@ said...

cam bebeudak giler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...