Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 2, 2018

BLOG, FB & IG

Lately ni macam dah tak bersemangat nak update blog
Maybe faktor2 penuaan,
maybe faktor2 platform social media lain yang lebih menarik & ringkas
maybe faktor2 kemalasan
[berapa banyak maybe daaa]

Aku ni idak le aktif sangat kat social media
Kekadang rasa nak update, aku update la
Kalau malas memang tak terupdate langsung
Nak2 pulak kalau nak kena mengarang memang bercinta
Tengok blog ni udah.. udah makin berjarak2 entrynya


Kat fb pun aku dah jarang update status
Malas nak karang.. pastu asal ada update udah le
Paling2 aku link je dr IG 
IG je senang aku nak update.. tepek gambo, letak caption 2-3 patah perkataan.
Lagipun aku ni tak pandai mengarang ayat2 yang best macam orang lain, membebel & merepek pandai le aku😅

FB aku ni pun dah agak2 sendu dah
Aku kurang aktif dah.. maintain fb just untuk baca update kengkawan je



Takat ni, IG la platform yang paling senang aku guna
Rajin update juga
Cumanya IG aku ni private.. selektif sikit untuk aku accept sapa yang nak jadi follower
Tengok follower aku tu pun sikit je.. aku bukan retis pun nak follower ramai2
Lagipun aku bukan gile ''like" macam BBNU yang lain...hahahaha
Disamping tu nak juga menepis makcik2 bawang yang ada berselerakan di fb tu
[Eh.. aku pun boleh jadi bahan dibawangkan daaaaa]
Nak unfriend kat fb karang nampak sangat kan.. so private IG je la senang...


Korang ada ke yang sindrom cam aku ni??? 











1 comment:

hainom OKje said...

Hakak mmg jarang sangat update dlm sosial media tu Syani. Mencelah celah gitu jelah..... Nama mengupdate status mmg tak le. Terasa malu pulak sebab ada sedara mara kat situ hahaha