Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 8, 2019

JOM TOUR DULU RUMAH YANG TAK SIAP NI SETAKAT NI😅

Sambung balik cerita rumah...
Tunggu mood baru boleh mengarang ni sebenarnya..

Rumah dah 30-40% dah siap ni
Meh la aku tayang apa progressnya dah setakat ni

Masa ni dah pening pulak nak decide bab2 wiring
Kat mana nak letak plug, kat mana nak letak aircond, kat mana nak letak katil lemari semua
Masa ni rasa payahnya takde interior designer..hahahha.. Kalau tak dah senang keje
Itupun kejap2 aku ubah sana la, sini la.. Pening orang wiring tu..
Mesti dia kata aku ni jenis tak tetap pendirian...kuikuikui

Apapun.. jom tinjau2 dulu keadaan rumah setakat ni

Pandangan dari bahagian luar


Bilik Adib in progress


Toilet tingkat atas

Garisan dot2 tu adalah ruang bilik asal sebelum dipecahkan dinding.
Yang kat tempat diaorang berdiri tu pintu bilik master nanti.



Ni ruang sebelah toilet atas. 
Asalnya kontraktor nak jadikan sebagai sebahagian bilik ke-3
(konon2 bilik ke-3 tu la jadi master bedroom nanti)
Tapi aku rasa besar sangat nanti bilik tu
So aku cakap tukarkan ruang tu jadi ruang laundry je


Pandangan dari luar (bahagian belakang)


Dua beradik ni tengah posing kat pintu dapur


Kawasan porch


Stor di sebelah dapur


Dapur asal yang akan dijadikan bilik tetamu



Dah suruh diaorang tukar tingkap bilik air tu.. 😅


Aku mintak tambahkan tingkap di ruang tangga. Kalau tak nanti gelap je kat area tangga tu.. Takkan nak buka lampu 24jam kan.


Bilik Aleeya nanti kononnya..


Master bedroom


Another view dari luar rumah..



Untuk ruang tamu & ruang makan masih mengekalkan yang lama je
Takde perubahan apa2 pun setakat ini
Inipun dah terasa besar sangat dah rumah aku ni..
Jenuh la nak mengemas pasni...







4 comments:

www.modernmumthingy.com said...

wah.. seronoknya buat renovation .... belum siap yer sis... nnt share lagi.. tumpang seronok tgk org buat reno

SYANI said...

Sekarang dah siap sis... dah duduk dah pun.. Ni throwback masa dalam proses renovation tahun lepas

Sura Mohd said...

Puas hati dpt renovate cam ni..bestnya..

OKje said...

Seronoknya ....mesti tak sabar nak pindahkan Syani...
Seronoklah budak budak dah ada bilik sorang satu. Yelah kan ...time kita buntu mcm ni barulah terfikir alangkah bestnya kalau ada ID consultant hihi...