Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 6, 2018

IKEA - RAK MULIG

Ini la pertama kali beli barang2 dari IKEA tau
Selama ni dapat barang IKEA pun sebab orang bagi

IKEA pernah la pergi sekali dulu dengan suami & anak2.. lama..... dah
Tapi tau je le pergi dengan toklaki kan.. asyik nak cepat je
dia tak berapa berkenan la sangat bab deko2 ni.. boring katanya
itu baru nak cuci mata, belum nak shopping lagi tu..hahahaha

Sekarang ni kan dah banyak personal shopper
so kalau nak beli barang2 IKEA ni dah tak susah
kalau nak pergi IKEA memang jangan harap la kan
jauh dari rumah lak tu.. pastu nak kena angkut2 barang kena la juga ada kenderaan yang sesuai gitu..hehehe

Bebaru ni saja usha2 barang IKEA kat Shopee
terus berkenan nak beli rak MULIG ni.. 
konon2 nak organize la sikit barang2 dalam bilik ni
tengok harga pun sesuai dengan bajet, so kita try beli satu lah!

Dalam 3 hari lepas oder, barang pun sampai
Eksaited nak pasang ko!!!!


Malam tu juga aku minta tolong Adib yang pasangkan
Walopun nak pasang tu tak le susah mana... aku pun boleh buat sebenarnya
Tapi kasi la Adib yang buat.. baru dia rasa nak tolong mamanya ni kan...

Ini la rupa raknya...


Memula asing2kan dulu skru2 & besi2 ikut jenisnya
Karang nak pasang senang la kan


Adib in action... semangat dia nak pasangkan rak tu ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช



Yey.. dah siap.. kejap je pasangnya pun๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Sila glap.... eh clap ye... APPLAUSE bak kata Sajat..hahahaha




Rak ni tak le besar sangat
Just nice untuk ruang2 yang terhad
Memula aku plan nak letak kat dinding antara tingkap kat bilik tidur aku
Tapi rasa payah pulak nak mekap pagi2 sebab jauh dari cermin
Last2 aku alih letak tepi almari yang ada cermin tu
Senang la nak bersiap pagi2 nak gi keje

Ada model lak.๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†



Ni dia hasil deko2 rak tu
Senang nak bubuh segala peralatan berhias & aksesori๐Ÿ˜Š
Tepi tu ada hook senang la nak gantung tudung/seluar/baju




Rak ni ada 2 warna - hitam & putih
Rasa lawa pulak rak ni
Nanti nak beli lagi la letak kat bilik anak2 pulak










1 comment:

Nour Adieb said...

Cantik rak tu ๐Ÿ˜ tapi kalau letak kat rumah sy, jd tmpt tido kucing tu ๐Ÿ˜‚