Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 31, 2008

Yaya Oh Yaya

Semalam supposed aku kerja tapi abang ajak aku cuti. Mana ade aku apply cuti pun. Last2 ambik MC la. Memula hari sebelum tu kononnya nak gi Genting. Tapi last2 tak jadi. So petang semalam bawak Aleeya gi Carrefour Wangsa Maju,. (Dah dekat ngan opis aku tu). Nasib baik sampai sana pun dah habis lunch hour so chances nak terserempak ngan bebudak opis takde (he..he..he...). Karang deme tahu lak aku kelentong MC. Ha..ha..ha

Aleeya masa baby




Sampai Carrefour tu gi la food court, nak lunch. Sib baik org tak ramai so laki aku tuh tak le rasa rimas (macam kat GIANT hari tu). So dia pun enjoy la makanan kat situ. Sebelah food court tu ade tempat permainan bebudak. Siap ade rumah belon yang besar tu. Mata Aleeya tak habis2 memandang ke situ sampaikan tak nak makan. Tapi mama cakap kena makan dulu baru boleh main. Lepas tu baru la dia makan. Yang slacknya, kitaorg tak bawak kamera/ handphone yg ade camera tu. So tak leh nak tangkap gambo Yaya main. Masa tengok dia main dengan seronoknya, I wish kalau Adib ikut sekali. Next time la bawak Adib lak. Tunggu dia besar sikit. Sekarang dia tgh buas, susah nak dukung.

Aleeya dah besar sikit....






Tgk Aleeya yang tgh membesar tu buat aku teringat masa dia baya2 Adib dulu. Comel & manja sangat. Tapi la ni suka melawan & selalu suruh mama & abah dengar cakap dia je. Suara nyaring lak tu. Kadang2 memang menguji kesabaran mama & abah. Betul la orang cakap bila dah beranak 2 ni yang sulung tu mula la buat perangai nakkkan attention parents dia. Next year dah 4 thn maybe nak masukkan dia kindergarden. Macam mana la pulak perangai dia masa tu......


Aleeya yang sekarang....

2 comments:

h@na said...

huhu!! comelnyer!!
cepat lala dah beso kan!!!
hehehehe

AISYAH HANI said...

Comey memang comel tapi nakal sangat tu yang tak tahan tu.