Fes time aku nak masak makaroni bakar kome
[Ate udoh ada oven kan..]
Makaroni ni pun banyak version rupanya
Nengok resepi boleh tahan juga ingredientnya tu
Yang paling tak menahan nak kena pakai telur yang banyak juga
Huish... kolesterol kome makan telo banyak2
[dan dan kolesterol.. walhal aku la hantu telor sebenonya]
Google punya google aku jumpa la resepi makaroni bakor
dan yang penting tanpa telur
[sebabnya telur ada 2 biji je kat rumah masa tu]
Last2 aku guna la resepi dari budak SILAMPUNEON
Tapi ada durhaka juga aku dengan resepi tu
Sebab aku guna mana ada je
Cheese pun aku pakai cheddar je.. sebab murah
Lagipun ada stok kat rumah
Jeng..jeng..jeng... ini la rupe makaroni yang baru lepas dibako
Hodoh kan??? Aku pun nak tergelak tgk rupa paras makaroni niYe la orang selalu tabur grated cheese @ mozarella atas tu
Tapi aku pakai chesdale je...
Dah tu cam terlebih bako ke apa... gelap je kalernya
Nasib la ko bedah....
Ni keratan rentas lak
Nak potong kena potong time dah sejuk
Kalau panas2 dia cam hancur
Aku ni tak nyempat2 tuyang cam hancur sikit
Ekceli takyah dah makan dengan sos
Aku je saje mengada...
Sebab fes time masak, laki aku pulak takde
So anak buah hasben aku la jadi mangsa kena test masakan aku
Kebetulan dia datang rumah aku masa tu.
Sedap katanya.... woooo kembang aku
Pasni boleh buat lagi la...
Habis setengah loyang dia je makan... hehehehe
kaksura selalu buat..anak2 suka..boleh kata sebulan sekali..kalau anak akak yg bongsu tu makan dia suka kutip daging jer..haha
ReplyDelete*kira lulus la tu syani..akak tengok pun terliur jugak..*
yg penting rasa terbaik, rupa x penting hehehe
ReplyDeletemacam sedap jer...teringat ada stok semua nie kat rumah...balik nanti leh buat la...
ReplyDeletesedap tu...saya tak pernah try lagik buat makaroni bako ni...teringin jugak nak buat ni..
ReplyDeletetak pernah try buat lagi..
ReplyDeletenanti boleh cuba jugak.. hehehe
mekasih~
baru buat minggu lepas...huuu memang sedap kan... potong masa panas memg hancur, tp makan masa panas memg superp...huhu
ReplyDelete