Friday, September 30, 2016

GOOD NEWS FOR THE DAY

Salam Jumaat semua...
Harap korang semua sihat2 belaka & dalam rahmat Ilahi 

Balik keje kelmarin, aku tengok ada surat dalam peti surat
Rumah aku ni jarang dapat surat
Selalu yang ada dalam post box tu hanya bil2 je
So aku pun tengok la surat tu
Bila buka.. terus cakap Alhamdulillah!
Settle juga satu perkara

Apa yang settle tu ye?
Ni ha.. claim insuran untuk loan arwah suami aku
[Bukan claim insuran nyawa yang puluh/ratus riban tu tau]
Lega dah le aku sebab dah tak perlu bayar loan arwah suami aku tu
Insurans dah buat full settlement...


Ni aku nak cerita bukan untuk memburukkan suami tau
Tapi sebagai pengajaran untuk korang semua

Sebenarnya arwah suami aku ada ambik loan di luar pengetahuan aku
Diam2 dia pi ambik loan Easy RHB tu
dan loan tu diambil 3 bulan sebelum dia meninggal

Selepas dia meninggal masa aku kemas2 kabinet
Baru aku terjumpa surat pasl loan ni
So aku pun pergi la cawangan Easy RHB yang dia ambil loan tu
Aku bagitau officer tu yang arwah suami aku dah meninggal & aku submit sekali la segala dokumen yang berkenaan.
Officer tu pulak just ambil semua dokumen tu tanpa bagi borang @ acknowledgement yang diaorang dah terima dokumen aku

Dalam masa yang sama  aku asyik terima sms pasal loan amount yang overdue
Stress giler tau
Pastu lak officer RHB pun asyik call je suruh  bayar loan
Pastu aku cakap, aku kan dah inform bank yang suami aku tu dah meninggal

Memang banyak kali la dapat SMS & phone call dari RHB
Sampai la ada satu officer tu call suruh aku confirm dengan pihak insurans
Baru la aku call Tokio Marine tanya itu ini
Baru la diaorang kata ada hantar borang kat alamat rumah & masalahnya aku tak terima apa2 dokumen pun
So diaorang pun send lagi sekali.. baru la aku dapat
Ya-Allah... cerewet gile borangnya tu
Nak laporan dari doktor yang last merawat la, rekod perubatan dari majikan la, report kematian la... pastu dokumen semua nak kena sahkan oleh polis @ officer rhb je.. 
Bayangkan le nak completekan dokumen tu semua, merata2 aku kena pergi
Memang menangis tau dibuatnya... stress ya amat

Nak completekan borang tu pun ambik masa sebulan lebih
Sebab nak tunggu doktor isi borang, nak tunggu majikan compilekan medical & MC arwah untuk tempoh 10 tahun... gile kan????

Bulan2 yang berlalu, sms & call dari RHB tak berhenti lagi
Biasa la mintak payment kan.. so aku pun bayar la tunggakan yang ada
Officer tu cakap selagi tak dapat claim dari insuran, selagi tu la puan kena bayar loan ni
Huhuhuhu... bukan aku punya loan pun aku yang kena bayar
Sapa la yang tak geram.... tapi aku dah tak tahu nak marah kat siapa
Gaji aku sorang pun dah cukup2 makan, tup2 nak kena bayar  personal loan arwah pulak
Hutang kereta dia pun aku juga kena bayar sebab aku yang pakai kereta tu...

Finally selepas almost 4 bulan menanggung hutang loan arwah yang tak semena2 aku yang kena tanggung so semuanya dah settle.. memang tersangat LEGA
dah tak perlu nak pening kepala lagi
La ni cuma nak tunggu urusan dengan Pejabat Pusaka Kecil & takaful sahaja.

So sebagai peringatan korang kalau buat loan, jangan la buat senyap2...bagitau la pasangan. At least apa2 hal, senang. Kalu jadi cam aku ni kan susah??? Mujur la aku ni bekerja, kalau pasangan tu tak bekerja, cemana nak bayar hutang orang yang meninggal tu. Jangan la menyusahkan waris2 yang tinggal ni.. Hati dah le sedih kehilangan orang tersayang, tambah lagi pulak dengan beban hutang yang ditinggalkan.

Aku sampai sekarang aku tak tahu apa motif dia ambik loan tu. Nak kata tak cukup duit, takde pulak belanja yang kena cut.. semua macam biasa je.. Dia pun tak pernah mengadu ada masalah kewangan dengan aku.. Maybe ada la kengkawan dia yang mempengaruhi dia tu.. 

Aku rasa dia tak bagitau aku pasal dia ambik loan tu sebab dia takut aku marah kot.Sebab pada aku, tak perlu pun nak buat apa2 loan buat masa ni.. Ntah le. Untuk keperluan keluarga takde la... tapi kalau untuk memenuhi kehendak @ hobi berbasikal dia tu wallahualam.. Malas aku nak buat andaian.

Itu je la pesanan untuk korang.. Ingat senang ke nak settlekan hal2 berkaitan orang yang meninggal ni? Yang pergi tu dah tentu pergi, yang tinggal ni la terkontang kanting nak uruskan sengsorang.. Sedih habaq hang!





Thursday, September 29, 2016

MALAS MASAK!

Aku ni memang tak minat dan tak suka masak tau
Masak pun sebab taknak ahli keluarga kebuluran gitu
Hahahaa... tah le memang tak minat & tak suka masak
Cuma suka makan je..
Bila tak minat & tak suka masak tu
dah tentu2 la jadi tak reti masak kan...
Asal nak masak mula la menggagau tengok google.. cari resepi
Kadang2 anak aku pun tegur
Mama ni dah selalu masak pun nak tengok resepi lagi
Apa nak buat.. mama korang ni dasar pelupa
Arwah suami pun redha je le dengan keadaan bini dia ni kan..

Tak minat masak, tak suka masak
tu belum masuk  bab malas masak lagi
Ada hari2nya kita jadi malas sangat nak masak
sebabnya rasa cam bosan je memasak tu
Bila malas datang tu... hello kedai.... here we come

Sejak beranak2 kecik ni memang dah jarang aku makan kat kedai
Even KFC dan sewaktu dengannya
Selalunya kami tapau pastu makan kat rumah.. lebih selesa kan

Ada satu malam tu, akibat kebosanan kat rumah
dan kemalasan nak masak untuk dinner
Aku ajak anak2 gi makan KFC je..
Ni le first time makan anak beranak kat luar lepas pemergian encik suami
As usual.. tak cukup korum... Adib takde..

Adik aku pun ada join sekali
Jasmin ada je kat sebelah aku tu
Tapi tangan aku tak cukup panjang nak wefie..hahaha



Tah apa pesen la si Jasmin punya pose ni

Nasib la orang tak ramai malam tu
Selesa la sikit nak makan
Anak2 aku pun bebas ke sana kemari..

Ni kat area permainan tu
Jasmin ni kalau aku tak teman taknak dia main
Kena la pujuk2 sikit

Budak ni usah cerita
Happy sangat kalau dapat main gelungsur
Siap baring2..

Ni je permainan yang dia suka main
Tak kisah le Jasmin.. janji ko main..


Kalau korang yang follow blog aku mesti korang perasan aku banyak kali cerita family aku asyik tak cukup korum.. Selalunya Adib la yang takde tau.. Ada kisah disebaliknya... kisah sedih bagi aku... Takpe la.. nanti aku cerita kat blog.






Monday, September 26, 2016

KENANGAN TERINDAH

Ekceli baru belajo buat video guna viva video
Cleaner kat opis ni la yang mengajarnya
Aku kira taknak kalah dengan minah indon la kan
hahahahahaha...

Makanya terhasillah video ni...
Sepenuh jiwa aku buat tau...
Walopun ada gambo tunggang langgang tak reti nak edit..



Pagi tadi cleaner tu tanya video aku dah siap ke
Aku cakap dah.. tapi simple2 je
Pastu dia kata nak tengok
Bila aku tunjuk, udah dia pulak yang menangis
Dia kata  sedih tengoknya..

Ye, memang aku sedih tapi benda dah berlaku kan
Buat video ni sebagai tanda aku sayangkan suami aku
Walaupun dia tak dapat tengok video ni
Tapi aku harap suatu hari anak2 aku akan tengok video ni

Dah hampir 4 bulan suami aku pergi, bukan tak boleh move on tapi kadang2 teringat itu teringat ini.. Kadang2 aku up status sedih sendu aku kat fb.. bukan nak raih like ratus riban juta pun.. sekadar nak meluahkan perasaan.. 

Itu pun ada juga yang kata aku mengada2.. Haish.. lantak korang la...  Orang yang tak pernah kena memang takkan faham.. tunggu la turn deme pulak kena cam aku.. baru ko paham apa yang aku rasa..

Friday, September 23, 2016

FATBIKE

Kalau namanya bike-bike ni tak lari la dengan basikal kan
Basikal ni ada banyak jenis
BMX la, mountain bike la, chopper la, fixie la dan lain2
Pastu nak kayuh kat trek lain, kat jalan raya lain, kat hutan [off-road] lain
Aku ni pun sebab arwah suami aku ni terjebak dengan hal ehwal basikal
tau la sikit2 pasal basikal ni walopun aku ni tak minat sebenarnya.

Sebelum ni arwah kayuh basikal yang ala2 mountain bike je
Kayuh basikal ni pun sebenarnya terpengaruh dengan abang dia
Memula sikit2 lepastu jadi hobi katanya
Siap pesan kat aku dulu "SAYANG JANGAN SEKAT HOBI ABANG"
Cesssss

Pastu setahun dua ni dia terjebak dengan FATBIKE pulak
Fatbike ni basikal tayar gemuk
Selalu orang guna untuk kayuh off-road
Ala keluar masuk hutan gitu

Ni la fatbike yang arwah guna dulu


Tetiba terselit basikal fixie Adib kat tengah tu
Fatbike yang belakang tu abang ipor aku punya
[tumpang basuh kat rumah aku]


Ni arwah suami aku tengah beraksi dengan fatbike
Kalau korang perasan gambar2 arwah ni aku blur2 kan gambar lutut tu
Ye la.. bukan orang pompuan je kena tutup aurat
Lelaki pun kena dijaga juga auratnya
Tu kepala lutut tu masih termasuk dalam kategori aurat tau!

Aku dah pesan kat dia beli seluar yang panjang
Dia kata nanti dia beli
Tapi udah tak sempat la dia nak beli kan.



Semangat berkayuh arwah ni
Tapi maaf la, aku memang tak ambik tau hal2 kayuh basikal ni
sebab aku tak minat 
tapi aku support je la dia mana yang boleh
Nak main basikal ni pun kena standby duit banyak tau.. harga basikal je pun dah riban2
Belum masuk sparepart, rim, tayar  & accessories lagi..huiii


Ha ni gambar arwah masuk paper metro kot
Ada wartawan buat liputan pasal aktiviti group Fatbike yang arwah ni join
Menjakun la dia pi beli paper tu
Eksyen la dia  hari tu... siap cakap 
"ingat artis je ke dapat masuk paper? Abang pun dah setaraf artis dah sekarang.."
Adoi.. laki aku ni.. bab melawak memang no 1.


Sekarang ni fatbike arwah suami aku, abang ipar aku yang guna
Kalau dibiar dalam stor rumah aku
Alamatnya mereput je la...
Kalau dia nak jual pun takpe la.. janji duitnya bagi kat aku kannnn..hahahaha.



Thursday, September 22, 2016

SELAMAT JALAN SAHABAT

Di kala seluruh Malaysia bersedih dengan pemergian Dato' Harun Din
Aku juga bersedih dengan berita mengejut tentang kematian sahabat rapat ku di matriks UUM dulu
Memang terkejut selepas aku baca status kawan lain di fb
Rasa macam tak percaya



Zummi Khairiah.. itu la nama sahabatku itu
Dia la orang yang memula nak berkawan dengan aku masa di matrikulasi dulu
Kami berkenalan di masjid masa tu
Rupa2nya dia pun duduk satu level yang sama dengan bilik aku
Dari situ kami jadi rapat... selalu je la aku bertandang bilik dia
Dan disamping tu kami juga berkongsi minat yang sama
Minat pada Shah Rukh Khan & juga Backstreet Boys
[Tapi dia lagi over la dari aku..]

Melalui Zummi juga aku belajar hal ehwal internet
Aku belajar buat email, layari Netscape Navigator, MIRC
Maka rajin la kami bertanggak kat makmal komputer
[semata2 nak cari gambo SRK...hahahahaha]
Kenangan sungguh!

Banyak juga aku terpengaruh dengan Zummi ni..
Lagi satu aku terpengaruh join Kelana Siswa a.k.a pengakap pun sebab dia la

Dia kata syok... aku pun terjebak.... rupanya... langsung tak kena dengan jiwa aku
Zummi ni memang orang yang suka outdoor...
Suka camping, suka travel, suka panjat gunung..


Kami paling rapat masa di matriks je
Bila dah degree, kami berpisah sebab kediaman kami dah lain2
Jauh pulak tu waluapun satu kampus
Sapa ex UUM tau je la kejauhan kolej PERWAJA & Kolej TNB kan
Tapi sering juga jumpa sebab kami satu course
Masih geng tapi dah tak serapat dulu

Hinggalah kami grad & bawa haluan masing2
Memula lost contact juga tapi thanks to fb sebab finally kami terjejak kasih
So kami still keep in touch sampai sekarang.
Cumanya dah jarang2 la sebab masing2 sibuk dengan komitmen masing2
Last kami berhubung beberapa minggu selepas arwah suami aku meninggal
Dia tanya khabar aku & anak2

Tak sangka Jumaat lepas akhirnya kawan aku ni telah kembali ke Rahmatullah
Kritikal selepas terjatuh dari loteng dirumahnya
Tengkorak belakangnya pecah & otak tidak berfungsi

Sungguh tak sangka secepat ini dia pergi
Tapi ini sudah tertulis untuknya
Damailah ko di sana sahabatku
semoga kita bersua lagi dengan izin Allah.







Wednesday, September 21, 2016

PATUT LE BATU NISAN BERBEZA-BEZA

Selama ni aku tak pernah ambik tau pasal hal ehwal batu nisan ni
Sampai le kena kat ahli keluarga sendiri kan
Takpe la.. at least dapat juga ilmu baru.

Kawasan perkuburan tempat arwah suami aku disemadikan tu adalah kawasan perkuburan baru
Pastu katanya kawasan kubur tu nak buat macam taman
Nak buat seragam je semua kubur
Pastu waktu ziarah2 kubur tu aku perasan juga kenapa ada batu nisan yang leper
past ada juga yang bulat
Aku ingatkan waris la yang pilih nak bentuk macam mana
So aku abaikan je le.. tapi terdetik juga dalam hati tu
Kata pihak pengurusan kubur ni kata nak buat kubur semua seragam
Tapi batu nisannya idak seragam pulak.

Hal2 turunkan batu nisan kat kubur arwah suami aku ni semua bapa mertua aku yang uruskan
Sampai la hari turunkan batu tu aku tengok batu nisan arwah ni bentuknya bulat
kalau ikut aku, aku tak kenan sangat bentuk bulat tu, aku suka yang bentuk leper
[komplen je aku ni kan...hahahaha]
Pastu aku bersuara  la pada Cik Besah.. kenapa batu nisan arwah tu tak sama dengan orang sebelah punya?


Lepas tu dia pun cakap... haah mak pun baru tahu
Kalau bulat tu tandanya arwah tu lelaki
kalau leper tu tandanya arwah tu orang pompuan...
OOOOO.. alkisahnya... baru ku tahu..
Patut la nisannya tak sama dengan orang sebelah sebabnya yang sebelah kubur arwah suami aku tu orang pompuan...


Pastu aku tanya kalau orang pakai batu sungai tu camne nak bezakan
Katanya cari la yang bulat2 untuk lelaki
Cari yang bentuk leper2 tu kalau perempuan
[kalau salah betulkan aku ye..]

Inilah sebabnya batu nisan ni berbeza2 ye
Nak bezakan jantina rupanya..

Takpe Syani, ko berkenan yang leper kan
Nanti yang leper tu ko punya pacak kat kubur ko nanti..huhuhu

-gambo google-


Tuesday, September 20, 2016

TAK LE PEDAS MANA PUN RAMEN KOREA NI...

La ni budak2 muda dengan k-pop memang tak dapat dipisahkan
Mana2 pun ada je bebudak terjebak dengan k-pop
Termasuk la anak aku ni ha..
Lagu2 k-pop pun ada yang dia hafal
Siap belajo step tarian lagi. adoi la Aleeya...

Sebelum2 ni viral jugak pasal Maggi Korea tu kan
Anak pun mula  la gedik2 suruh aku beli
Makanya aku pun pergi la beli kat butik2 hipster yang berdekatan dengan rumah
Mak aiii... mahal sungguh kan mee tu
Aku beli RM8 hengget ko!!!
Tapi nak merasa punya pasal, beli la jugak
[Beli la 3 peket je...mau kopak kalau beli bebanyak]



Makanya malam tu kami pun beria la nak merasa tahap kepedasannya
Aleeya makan memang sampai meleleh ayor mata
Tapi pada aku... idak le pedas sangat...
idak le sampai berdesing telinga aku ni ha...
Takat kebas & pijor lidah & mulut je...hahahaha

TAPI seriusly.. pada aku idak le pedas mana pun ramen ni
Dan idak le sedap mana pun..itu pendapat aku la
Tahap kepedasan aku, selagi tak berdesing telinga, berpeluh satu badan, keluar air hidung, mulut macam keluar api.. ha tu kira tak cukup pedas le tu..
Korang pulak cemana?

Macam biasa, update kat IG dulu
pastu baru nak buat entry blog... ya ampunnn


** Aleeya mintak repeat beli lagi..hadoiii





Thursday, September 15, 2016

THE HERO IS 9

Hari ni birthday Adib
yang ke 9 tahun
Tak dan nak wish sebab dia tak tidur kat rumah malam tadi
Dia tidur kat rumah Pak Long dia
Tapi dah whatsapp dia tadi..
[ntah dia baca ke idak..]

Happy birthday Adib!



Wednesday, September 14, 2016

HUSBAND @ WORK

Semalam membelek telefon arwah suami
[hari2 pun aku belek sebenarnya]
Baru terperasan ada lagi gambar2 dalam phone dia yang aku belum transfer
Maka cepat2 la transfer ke dalam hard disk..
[Nasib la tak banyak sangat]

Dalam tu banyaknya gambar2 dia kat tempat kerja
Itupun rasanya gambar2 yang kengkawan dia snap
Pastu send kat dia..
Meh nak tepek sikit
gambar2 suami di tempat kerja...

FYI, arwah kerja dalam bidang automotif
So memang banyak gambar dengan rangka kereta je..hahaha
Ni pun aku tepek yang elok2 je le

Discuss pasal cat kereta kot..
Arwah ni kerja bahagian paintshop
Bab2 kualiti cat2 kereta ni, dia kena monitor la


Gelak pasal apa tu bang???
Arwah ni memang suka menyakat orang 
Kadang2 aku pun tergelak tengok kelaku dia


Ni dengan supplier kot 
Aku agak je
[sebab orang tu tak pakai uniform pun..hehehehe]



Oooo ngelat ye...
Sempat lagi member kandid gambar dia tengah merokok



Aku ni ekceli tak tahu sangat nature kerja suami aku ni
Tau2 gitu je... tapi nak imagine keadaan tempat kerja dia memang tak boleh
Sehinggalah waktu aku pergi tempat kerja dia hari tu
Untuk ambik gaji terakhir dia
Bila lalu satu2 tempat tu, baru la aku tau lokasi2 mana yang dia ambil gambar tu
Memang terbayang2 je arwah masa tu tau..

Inilah pekerjaan suami aku selama 22 tahun dia berkhidmat di situ
Dengan pekerjaan inilah dia menafkahi kami anak beranak
Terima kasih, abang. Semoga segalanya diganjarkan oleh Allah.
Kini abang berehatlah.. setelah sekian lama abang bersusah payah untuk keselesaan kami.
Keep missing you everyday.


#12 Zulhijjah 1437 = 109 hari


Thursday, September 8, 2016

TAMAN CEMPAKA SARI | TEMPAT PERTAMA KALI DATING

Pagi tadi aku google tetiba terjumpa gambar Taman Cempaka Sari
Sapa dok Parit, mesti tau taman ni..



Ni nak cerita flashback.. awal2 aku berkenalan dengan arwah suami aku
Kejadian ni tahun 2001/2002 gitu la
Suami aku tu adalah sepupu roommate aku kat UUM
Kebetulan masa tu raya puasa, aku pergi beraya rumah kawan aku tu
Suami aku ada la kat situ [dia balik kampung dengan family dia]
Masa tu la pertama kali kami berjumpa
Aku memang tak perasan pun dia tu... tup2 esoknya dia boleh call aku
Sah le dia mintak no tepon aku kat kawan aku tu

Dah beberapa kali sembang dalam telefon
dia ajak aku jumpa a.k.a dating
Katanya raya haji nanti dia nak balik kampung [Parit]
So dia ajak la aku pergi rumah kawan aku tu.. beraya sekali kononnya

Petang raya haji tu, aku pun pergi la rumah kawan aku tu
Aku cakap la ngan kawan aku tu, sepupu dia ajak aku dating kat Taman Cempaka Sari
So dia pun cover2 la line kitaorang ni
Lepak kejap rumah kawan aku tu, pastu aku cakap la nak beransur dulu
[walhal nak gi tempat dating]
Yang "pakwe"aku tu pulak dia suruh aku pergi dulu, nanti dia datang
Aku yang lone ranger, pergi la ke destinasi tu [drive kereta la]

Memang la penantian suatu penyeksaan
Dah le aku duduk je dalam kereta
Segan nak lepak sorang2.. takut ada orang ngorat..hahahaha
Berjanggutnya nak tunggu dia datang.. sejam ada kot aku nunggu dia
Apa la sangat nak buat dengan henfon nokia 3310 tu
Takat main game ular sambung2 tu je la...

First date dah datang lewat.. mula la aku rasa nak blah je masa tu
Pas nampak dia muncul baru la lega..
Patut la dia lambat... siap gi mandi bersiap macam pengantin...
Dia siap berkasut bagai.. aku pakai selipar je.. nasib la pakai baju kurung, boleh la kaver kan..

So kami lepak by the river.. ada satu bangku kat bawah pokok
Best dok situ.. berangin2...
Dok jauh2 tau.. aku mana reti dating2 ni.. first time kot... kekok lagi
Masa tu pun dah petang.. dah asar kot so takde la dating lama2
Sebab pastu aku nak kena balik rumah.. 
Ipoh-Parit pun dah ambik masa 1 jam masa tu

Lebih kurang camni la bangkunya



Dulu Taman Cempaka Sari tak le lawa cam sekarang
Takde apa pun kat situ.. takat nak tengok sungai Perak boleh la
Pastu ada satu pulau kat tengah sungai tu
Masa dulu kalau nak ke pulau tu, kena naik bot/sampan
Ada jeti kat situ
Tapi la ni dah ada jambatan dah.. tak payah dah susah payah nak naik sampan bagai

Tu la pulaunya
Ni pemandangan dari seberang sini
Tempat aku dating tu la..


Ni ada rahsia aku nak bagitau...
First time aku jumpa pakwe aku tu
dalam hati aku terus reject dia tau
Sebabnya...... dia pendek, gelap & tak hensem...hahahahahaha
[tah apa2 kan aku ni... pengaruh novel sungguh]
Pastu sepanjang perjalanan balik, aku cakap kat diri sendiri aku taknak layan dia dah la...konon2 nak reject sangat la
TAPI..... malam tu dia call dengan gediknya aku menjawab telefon... 
dasarrrrrr sangat kannn..hahahaha
Itu le kalau dah jodoh ye... akhirnya kami ke jinjang pelamin juga
Adoi Syani... ko ingat ko lawa sangat ke sampai nak reject2 dia???Wakakakakaka.



SETAHUN YANG LALU

Buka2 facebook pagi ni terus terkeluar kenangan lalu
Udah setahun rupanya..

Masa ni kami pi konvoi ke Melaka
Ni je la gambar satu family yang agak proper
[selalunya gambar asyik tak cukup korum]

** Cepat je setahun berlalu...



Monday, September 5, 2016

MAAFKAN AKU YANG MERINDUINYA

Ni la jadinya bila rindu sangat kat dia
Selama ni aku tak pernah ada baju warna kelabu
[lagipun itu bukan kaler feveret kan]
tapi sebab semata2 nak ingat pada dia
Aku beli jugak sehelai blouse warna kelabu taik anjing ni..hahahaha

Maafkan aku ada yang terganggu tengok gambar aku ni 
Aku rindu sangat kat dia weiiiii
Sampai sengal gini jadinya... [jangan le caruts aku tau!]

Takde orangnya, baju pun jadi la
Hari2 sebelum gi keje mesti aku cium baju uniform dia ni
[sengal kan aku ni??]



Oh ye... Amira ada je atas katil tu
tengok mamanya buat perangai tah apa2

Nampak tak Amira berbaju pink tu???


Yup.. entry seminggu lepas kat IG
Hari ni baru rajin nak up kat blog pulak
Hahahaha.. dasar malas nak cari idea.


Pesanan untuk korang yang masih bersuami
Semoga berbahagia bersama suami masing2 ye.
[Jangan lupa doakan kebahagian untuk aku sekali....]





100 HARI

Pejam celik pejam celik
udah 100 hari suami aku berhijrah
Eh kejap je ye???
Orang lain nampak kejap
tapi aku ni rasa lama sangat... saban hari merindu la katakan
Allah! Seksa benar rasanya tapi harapnya masa2 sukar akan terus berlalu bersama kenangan2 kami bersama.

Kalau ikutkan hari ni adalah hari ke 100
Tapi semalam bapa mertua aku dah turunkan batu ke kubur arwah
Tak kisah le hari ke berapa pun
Yang penting semuanya dah selesai
Alhamdulillah.

Kata penjaga kubur 
Dalam banyak2 kubur yang sebaris dengan arwah
Kubur arwah le yang paling cantik [walopun masa sebelum dicantikkan]
Tanahnya elok je menimbun & tak jerlus cam kubur2 lain
Alhamdulillah.. mungkin rezeki arwah kuburnya terjaga elok.



Janjinya orang tu datang pasang dalam pukul 9.30pagi
Tapi sebab anak2 aku bangun lambat
so lewat sikit la aku pergi kubur... dalam pukul 10
Bapa mertua aku masih ada di kubur masa ni
So lama la sikit kami duduk kat kubur tu
[aku bawa Jasmin & Amira je]



Alhamdulillah abang, segalanya dipermudahkan
Tenanglah dikau dalam dakapan Ilahi
[Mata aku berkaca2 masa buat entry ni..huhuhuhu]

-Al-Fatihah-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...