Wednesday, December 31, 2014

TUTUP BUKU 2014

Kejap beno rasanya setahun dah berlalu
Esok dah nak masuk tahun 2015
Sebelum terlupa nak wish uols
SELAMAT TAHUN BARU

Suka duka tahun 2014..
Erm... macam2 la
Yang paling bermakna ialah kelahiran anakku yang ke-4
ANNUR JASMIN

Lagi??? Ada la lagi... tapi tak teringat pulak petang2 gini
Cuaca pun hujan, sejuk2, sampai otak pun beku

Sebelum melabuhkan tirai tahun 2014
Saja nak tepek gambar2 aku ngan member2 opis
Idak le ramai pun geng bergosip pagi2
Bertiga jer....hehehehe
Itupun pun dah gamat kat dapur tiap2 pagi hari berkerja

Makan jangan tak makan



Hari ni makan sekut kerin cicah ayor je



Tengok sapa lagi beso bahunya???
Wahahahaha



Makan lagi..
Gambar kami ada masa makan je....



Hari ni meriah sikit makannya
Tu yang tak toleh ke kamera tu
Khusyuk menjamu selera



Over tau minah ni
Bernapsu ko makan dikkkkk...
[kenapa aku asyik nak ketawa tengok gambo ni]



Orait geng... C U Next Year



Tuesday, December 30, 2014

DERMA BANJIR MELALUI TELEFON

Jom membantu mangsa2 banjir 
hanya dengan menggunakan henfon
Kot2 la duit top up korang banyak tak pakai2 dalam henfon kan
Zaman sekarang kan dah jarang guna henfon untuk cakap @ sms
Banyak guna line henfon untuk data je kan...
[aku la tu... boleh kira berapa kali je dapat call @ sms dalam sebulan]

Daripada kredit tepon tu expired gitu je
Apa kita kita derma kan aje pada mangsa banjir
Cemana?
Begini caranya...
Senang je kan???



BAJU BARU

Jumaat lepas gi jenjalan kat AEON BIG Wangsa Maju
Lama sungguh tak singgah area sana
Kawasan yang dulu hutan2 sekarang dah jadi bangunan kedai2
Macam2 ada dah kat sana sekarang

Jenjalan ke AEON BIG tanpa tujuan
Sebenarnya nak gi jumpa member tapi janji nak jumpa lunch hour
Sementara menunggu lunch hour tu yang jenjalan dulu tu
Dalam jalan2 tu terbeli la baju baru untuk henfon aku & Yaya

pandangan depan
Tepon murah2 je...
Tak mampu pakai i-pon lagi..



Yey... ini la baju baru tepon kami
Ada bling2 jugak...
Murah2 je... RM15-RM20 je

Monday, December 29, 2014

A SILVER LINING

Sesuatu yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya
BANJIR...
Bencana yang Allah titipkan untuk kita 
sebagai ujian, sebagai renungan & sebagai hikmah

-share dari group Whatsapp-


Sesuatu untuk direnungkan
Ada hikmah disebalik kejadian
dan ujianyang menimpa adalah seupaya yang mampu ditanggung oleh makhlukNya

#PRAYFORMANGSABANJIR





BILA MENTARI MUNCUL LAGI

Sana sini citer banjir
Kat area rumah aku pun walopun idak le kena banjir lagi [setakat ni]
Tapi hujan turun mencurah2 juga
Rezeki Allah Taala kasi kan..

Dalam cuaca redup hujan 
bila saat matahari muncul
JOM KITA SIDAI BAJU.....

Alhamdulillah... walopun mentari mucul sekejap
Tapi sempat la juga mengeringkan baju2 aku tu

Rumah aku takde dryer 
Musim hujan ni pun sidai baju dalam rumah je
Redha je le rumah berselayut dengan kain baju kan
So bila matahari memancor2 ni
Cepat2 pi sidai kain kat ampai luar..

Wednesday, December 24, 2014

SELAMAT PAGI SAYANG GIGI KAU KUNING-KUNING

Assalamualaikum & selamat pagi semua
Belanja gambar Amira yang baru bangun tido jap


Rambut ko dik......

** Budak yang payah nak gosok gigi



Tuesday, December 23, 2014

MEMPELAM TUNGGAL

Orang tau Durian Tunggal je kan
Meh aku nak tunjuk mempelam tunggal
Kat mana??? 
Eksklusif kat rumah aku je..hahahahaha

Nampak tak buah tunggal tu?
Memang tunggal pun sebab sebesar2 pokok cuma ada sebiji buah ni je

Pokok ni pun pernah berbuah sekali je 
Sebelum aku bersalin Jasmin haritu dah pernah berbuah
Dan sempat le aku menikmati buah dari pokok ni
Pastu memang dah takde bunga yang keluar
Tup2 tetiba ada sebiji je buah kat pokok ni
Bila masa pokok ni berbunga??? Magik!!

LAPORAN ADAB??

Masa tengah membelek2 buku anak2 yang dah dibeli di kedai buku sekolah
Tetiba ternampak buku ni


Buku camni pun kena ada ke?
Masa Aleeya tahun satu dulu takde pulak buku ni
Masa beli buku Adib pun takde buku ni
Masa tahap dua tetiba termasuk dalam list buku yang kena beli

Macam2 la sekolah ni kan
Apa teruk beno ke adab belajar budak2 sekarang sampai kena ada buku laporan??
Cikgu cikgi kat sini boleh bagi pencerahan tak???

Pening dengan sistem pendidikan kat Mesia zaman sekarang ni...


Monday, December 22, 2014

KERASUKAN SHAWL

Semenjak dua menjak dah berjinak2 dengan shawl ni
Rasa suka pulak pakai shawl ni
Sebelum ni asyik berbawal je kan
Kena ubah sikit la penampilan tu...wakakakaka

Sekarang tengah mengalami kerasukan shawl
Nak pulak opismate pun jual shawl
Rambang mata mokcik!
Dah tu pulak kalau ada kaler yang kita berkenan pun dia boleh carikan
Ai like!!!!

Ini shawl terkini yang aku beli dengan opismate
Tergoda dengan kaler2 yang cantik2 & sweet2 tu
Sampai 3 helai aku beli

Harga???? Well.... aku ni kan cheapskate
Tentulah cari yang murah2 je..
Tudung2 kat atas tu harga tak sampai RM20 pun
Cuma RM18 je sehelai... chiffon oblong shawl lagi
Kain best & sejuk & senang bentuk
Banyak lagi kaler cun2 pi terjah FB dia kat PAKAIAN MUSLIMAH
Kaler cun2 habaq kat hang... rasa cam nak ambik semua je..


Yang ni pulak aku beli kat IG... Tengah buat stock clearence
Murah2 giler... RM10 je selai
Tapi sebab aku lambat, tak banyak kaler dah yang tinggal
Itu pun gile rambang juga mata aku dibuatnya
Nasib la kaler2 yang aku nak semua takde
Tinggal ni je la...

Perghhhh habis duit beli shawl
Memang dah kena kerasukan ni....
HELP!!!! HELP!!!
Ini semua NAPSU!

MONDAY MOOD

Mandom sikit mood hari ni
Semandom cuaca yang mendung hari ni
[sebab rasa terkilan tak dapat balik kampung pun ye jugak..]

Tah bila boleh balik Ipoh gamaknya...
Tak dapat la nak kumpul ramai2 dengan semua adik beradik
Tunggu raya tahun depan je la jawabnya...

Layan dulu gambar Baby Min ni...

Friday, December 19, 2014

HADIAH UNTUK EX BABYSITTER

Sebagai menghargai ex babysitter Amira yang dah jaga Amira selama ni
Kami bercadang nak bagi hadiah le sebagai tanda terima kasih
dan juga kenang-kenangan sebelum diaorang berpindah ke Bentong

Memula tu tak tahu juga nak belikan apa
Selalu orang bagi kain baju & tudung  kan
Tapi aku fikir, kalau kain baju yang boleh pakai dia sorang je
[Takkan aku nak beli sepersalinan untuk diaorang satu keluarga pulak]
So decide untuk beli barang yang semua orang boleh guna
Dah tentu la barang2 untuk rumah... lebih berbaloi rasanya

Kebetulan aku teringat masa kami pi bercuti ke Cameron dulu
Aku ada bawa thermopot ke sana
So Cik Ana ada kata senang juga ada benda ni ye...
Selama ni aku ingatkan rumah Cik Ana memang dah ada
rupanya dia memang takde lagi thermopot tu

Jumaat lepas kan ada sales kat LAZADA
so menggigih la aku mencari thermopot kat situ
Tetiba terpandang pulak water dispenser brand ELBA
Harganya masih dalam bajet, plus pulak dapat diskaun sempena sales 12.12 tu
Jimat dah kat situ... so apalagi.... klik terus BUY NOW...hehehehe

Inilah dia rupanya water dispenser tu
Ingatkan kecik... besar jugak rupanya
Oder Jumaat, Isnin dah sampai... Cepat sungguh servis LAZADA ni..
Kotaknya aje dah besar pemeluk kome wei...
Naik malu lak aku nak usung masuk kereta...hehehehe

Nampak cam best je benda ni
Nanti kalau thermopot aku dah rosak, boleh la sambar satu..

Thursday, December 18, 2014

KUAT RUPANYA KAKCIK NI!!!!

Aktiviti merakam aktiviti anak dara tanpa dia sedari
[kalau dia sedar sah2 dah berlari pada aku sebab nak tengok apa yang aku rakam]

Sesuatu yang mengejutkan
Jom tengok video ni
video

Tak sangka kuat jugak Kakcik ni
Kerusi Jati tau tu... agak berat la kerusi tu berbanding dengan badan dia yang keding tu...
Hai.. kakcik...kakcik...

PATUT LA DIA SENYAP

Hujung minggu is bonding time dengan anak2
Bonding sangat la kan....
Kalau diaorang behave harus la nak bonding2
Time tak dengar kata mula la aku melenting2
Adat la kot kan bila jadi mak2 ni..hehehehe
Ni layan gambo budak montok ni
Time ni behave la kan...
Tersengih2 kalau panggil nama dia

Ekceli baru lepas nenen
Terbaring kekenyangan

Pastu aku pun sambil nengok Salman Khan kat TV3
Baring2 la sebelah Jasmin
Pelik gak aku si Jasmin ni diam tak gerak2
Kalau idak tu asyik bergerak kaki tangan dia
Takpun asyik nak meniarap je
Kenyang sangat ke dia minum susu sampai badan statik je??

Sekali bila aku toleh
dah TIDO rupanya
Erm.... patut la tak bergerak2 budak ni...

Wednesday, December 17, 2014

TIDUR PETANG

Dua beradik ni dah jarang tidur buai
Nak2 pulak si Amira
Kat mana dia nak lelap, kat situ la dia tidur
Si Jasmin pun sama
Kalau masuk buai kejap je dia tidur
Kalau tidur bawah lama pulak tidurnya

Ni gaya tidur petang 2 beradik
Sorang atas 
Sorang bawah..

Mana2 la... janji korang tidur
Mama boleh layan gosip kat wasap.. hehehehe

GAYA TERKINI AMIRA BERPOSING

Minah ni dah pandai dah kalau orang nak ambil gambar dia
Ada je aksinya
Tapi tu la.. takleh duduk lama untuk satu posisi
Baru je camera nak capture udah bergerak posisi lain
Hasilnya... banyak gambar gegar vaganza  je la

Gaya ni memang takleh tinggal
Buat peace pastu sengetkan badan
Bajet comel le tu....




Tuesday, December 16, 2014

DESSERT OF THE DAY : TIRAMISU MILO

Tetiba je terminat kat Tiramisu
[Lepas termakan kek Tiramisu Secret Recipe]

Semalam masa buka fb ada pulak yang tepek resepi tiramisu ni
Tapi ni version yang paling senang
Dan paling murah kot aku rasa
sebab semua bahan2nya murah2 je & memang ada kat rumah

Ni first time aku nak buat Tiramisu ni
Senang yang amat...
Campak2 dalam blender, pastu masak atas api, pastu layer2kan, pastu sumbat dalam peti ais
Dah sejuk boleh makan...
[Tapi takleh challenge la original tiramisu tu kan]


Ni la rupe bahan2 & hasil kejadian tiramisu milo aku
Sorry ye, memang kat blog ni takde cara masak step by step
Sebab aku takde masa nak snap gambo waktu tengah masak
Lagipun nanti mengganggu konsentrasi aku masak je..


Nah ambik resepi
Aku pun kopipes resepi ni je

Jimat kan sebab takyah nak pakai cream cheese, whipping cream bagai
Pakai tepung kastad je udah...hehehehe

Pasni boleh olah lagi supaya menepati citarasa tekak aku



SENARAI CUTI UMUM & CUTI SEKOLAH TAHUN 2015

Beberapa minggu lagi dah nak masuk tahun 2015
Korang dah berazam ke???
Aku takde azam pun lagi... nanti nak fikir dulu
[Azam nak kurus je sebenarnya...hehehehe]

Ni listing cuti2 umum & cuti sekolah di Malaysia bukan Uganda untuk tahun depan
Tapi list ni tak termasuk cuti keputeraan negeri masing2 ye...




Ok dah boleh start plan nak bercuti untuk tahun depan...

Monday, December 15, 2014

BABYSITTER DAH RESIGN

Aku memang dah sedia maklum yang babysitter Amira nak pindah
Cumanya kalau ikutkan tempoh dia jaga Amira sampai hujung bulan ni
Tup2 dia datang rumah aku Rabu minggu lepas
dan bagitau dia nak resign awal
sebabnya dia nak settle hal ehwal rumah, sekolah anak & perpindahan dia di kampung

So aku nak kata apa kan
Hari Jumaat lepas adalah hari terakhir perkhidmatan dia jaga Amira
Nasib la aku dah back up dengan babysitter Jasmin untuk jaga Amira sekali
lepas dia tender

Sabtu lepas, babysitter dah pulangkan semua baju & perkakas Amira
Sedih la pulak rasanya sebab Amira memang manja sangat dengan hasben babysitter yang dipanggil "AYAH"

Semua baju & barang2 Amira dah dipulangkan
Cuma Cik Ana [babysitter] mintak nak simpan patung Amira je
Nak buat kenang-kenangan... alahai..


Ini la IBU Amira
Semoga IBU tak lupa pada Amira bila dah pindah nanti ye

Terima kasih pada Cik Ana & keluarga sebab sudi jadi babysitter Amira
dan layan & sayang Amira macam anak sendiri


** Pagi ni hantar Amira kat babysitter baru... Menangis2 dia bila kena tinggal. Kesian pulak aku tengok.. Tapi kena buat hati kering la... Mama nak gi cari rezeki...huhuhuhu

Wednesday, December 10, 2014

KEMUFLISAN IBU BAPA DI HUJUNG TAHUN

Demam setiap ibu bapa di hujung tahun
Ye.... sebelum bermulanya sesi persekolahan di tahun seterusnya
Pening memikirkan persediaan persekolahan anak2
Bertambah pening memikirkan bajet yang kena dikeluarkan

Aku pun camtu juga
Busuk2 hal ehwal sekolah anak2 memang nak kena standby 
kurang2 RM1000 - RM2,000
Itu untuk anak 2 orang yang bersekolah cam aku
Kalau lagi ramai anak yang bersekolah, lagi banyak le RM nak kena keluar

Ini pun aku ni ada yang skip2
Pakai yang tahun lepas punya baju & alatulis
Takde la membazir sangat
Aleeya OK lagi sebab dia dah memang pengawas dari tahun lepas
Adib pulak memang kena tuko unifom sebab jadi pengawas juga tahun depan

Isnin haritu aku cuti sebab Cik Besah pi Cameron Highland
Babysitter Amira pun folo Cik Besah sekali
Nak tak nak kena la aku cuti sebab anak2 takde orang jaga
Dah alang2 bercuti, aku pi settle la hal sekolah anak2
Bayar yuran sekolah agama, beli baju & kelengkapan sekolah
Dalam 2 jam sudah habis RM1,000.


Ini belum masuk buku sekolah kebangsaan
Tie pengawas pun tak beli lagi
Kain Aleeya untuk sekolah kebangsaan pun terlupa nak beli semalam
And ada lagi few things yang kecik2 tak beli lagi
[Semalam tak cukup duit sebab aku cucuk ngam2 RM1,000 je]
Nanti tunggu gaji hasben aku next week la pulak gi shopping apa2 yang tak cukup lagi

Tengah khusyuk membelek perkakas yang dibeli
Eksaited nak sekolah kekdahnya
Mama abah dah berhabis beribu riban untuk anak2 sekolah
Jangan malas2 sekolah sudehhhhhh!!!!!








Tuesday, December 9, 2014

20 TAHUN SETIAMU DI SITU

20 tahun beb...
Tak ramai yang bertahan kerja kat satu2 tempat selama 20 tahun ni kan
Kalau gomen tu usah cerita la kan
Majoriti memang sampai tukun pencen keje kat situ
Tapi ni swasta ko..

Ramainya kalau keje swasta ni tak ramai la keje untuk satu tempoh yang lama
Majoriti akan lompat kerja
Cari peluang & gaji yang lebih lumayan
TAPI
Hasben aku berjaya kekal di Tan Chong selama 20 tahun
Sabtu lepas dah dapat reward

Jeng...jeng..jeng...
Dapat la siling emas ni... 10.5 gram lak tu
Simpan buat kenangan
Kalau sesak2 boleh gadai... hehehehehe

Tahniah buat hasbenku sayam
Pasni target for servis 25years pulak ye
[kalau panjang umur] <--- Insyaallah


Saturday, December 6, 2014

PAKSU DALAM KENANGAN

Innalillahi wainna ilaihi rajiun...
Seperti yang tertulis di luh mahfuz
Pagi tadi paksu aku telah pergi menemui Ilahi
Paksu dah berada di hospital beberapa hari lepas
Penyakit sebenar tak dapat dikenalpasti
Tapi mostly berkaitan dengan jantung kot

Arwah meninggalkan seorang isteri dan 5 orang anak
Al fatihah untuk PAKSU
Abdul Jamil Bin Zakaria
Semoga paksu ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

Thursday, December 4, 2014

BERJAYA TIMES SQUARE INDOOR THEME PARK - BERBALOI KE NAK PERGI??

Sambungan dari entry yang lepas ye
Lepas kitaorang makan, kami pi balik kat kaunter Monorel
Alhamdulillah... monorel dah beroperasi semula
Ini la first time kami naik monorel ni...
Memula beli tiket dulu ye
Harga tiket dari KL Sentral ke stesen Imbi ialah RM1.60 seorang

Pas beli tiket kena beratur la nak naik monorel ni
Dah le monorel ni pendek means gerabaknya sikit
So orang akan berhimpit2 cam sardin dalam tu
Bayangkan le.... nasib la destinasi kitaorang tak jauh sangat

Sampai stesen Imbi, terus turun & tuju Times Square
Ada anak panah so folo je la...
Main gamble je kitaorang ni

Alhamdulillah sampai juga ke destinasi di tuju
Memula beli tiket dulu ye
Kami ambik family package (2 dewasa & 2 kanak2) = RM106.00
Pas bayo tiket, kena la pakai wristband
Kat tingkat 5 ni banyak permainan orang dewasa je..
Adib nak main tapi ada had tinggi pulak untuk semua permainan tu
Sonya, memang tak lepas la anak2 aku kan...

Makanya terpaksa la kami naik ke tingkat 7 pulak
Ada eskalator dalam tu.. so takyah susah hati nak naik lif ke apa
Kat tingkat 7 baru la banyak permainan untuk kanak2


Ekceli tak le banyak mainan pun... Satu cycle untuk setiap permainan pun idak le lama
Cumanya boleh main ulang2 banyak2 kali le

Nak dijadikan cerita, Adib pulak buat hal
Taknak gi main sorang2... pada dia kalau boleh setiap permainan tu ada sekali dengan abahnya
Bukan semua permainan tu orang tua boleh masuk sekali kan
Suruh dia main sambil kitaorang tunggu kat tepi tu pun dia takmo
Bikin panas je...

Aleeya selamba dia je, main apa yang dia nak
Rugi la kan.. dah bayo tapi tak main

Pastu aku nak main rollercoater
Tengok orang main cam best je
Teringin la pulak
Sekali rupanya memang ada had tinggi.. so anak2 aku memang tak lepas
Pastu aku cakap kasi can la mama ngan abah naik rollercoaster
Korang budak2 tunggu kejap kat tepi tu
Udah bergenang2 mata si Adib
Si Aleeya ok je.. kasi can sama kitaorang

Aku pun dah bengang gak le... Baru je sejam kat situ
Takkan nak balik kan.. Aku ni apa pun tak main lagi
Geram juga kat Adib tu...
Last2 kami laki bini buat hati kering.. pi jugak le main rollercoaster tu
Perasaannya???? Memang gayat, ngeri & menakutkan
Rasa nak terjatuh pun ada... menjerit2 la masa naik tu
Aku tak berani bukak mata pun... takut weh!
Cukup la sekali rasanya...

Dah lebih kurang 2 jam dalam tu kami nak balik la
Lepas sembahyang Zohor, terus gerak balik ke stesen monorel
Nak cepat sebab tak nak stuck dengan orang balik keje
Tapi monorel memang cam tin sardin ko..
Sepadat2nya orang dalam tu

Sampai KL Sentral, singgah tangkap gambar kat ruang legarnya
Kan dah nak Krismas ni.. Deko2 kat situ lawa2
Rugi la kan tak ambik gambar
Tapi takle banyak gambo pun sebab nak kejar komuter lak pasni



Dah lepas posing2 terus tuju kaunter tiket komuter
Oppssss... sebelum tu singgah beli donat Big Apple
Lama dah teringin since peknenkan si Jasmin

Naik komuter dalam kul 5.30ptg
Ramai sungguh orang sampaikan kitaorang kena berdiri sepanjang perjalanan
Aku lak dah bengkak susu...
Bayangkan le seharian tak pam susu
Susu aku dah menitik2 atas lantai komuter
Nasib la aku pakai baju gelap..idak le perasan sangat

Sampai Rawang kul 6.10ptg. Pastu nak kena tukar komuter lak
Ha.... bab menunggu komuter ke arah Tanjung Malim ni yang bikin temper ni tau
Train dah sampai kul 6.30 tapi kul 7 baru dia jalan
Setengah jam buang masa menunggu
Last2 kami sampai Batang Kali pukul 7.15mlm
Pergh... perjalanan yang meletihkan..
Letih berdiri, letih menunggu
Berjimba kat Times Square tu idak le lama mana pun... 2-3 jam je
Selebihnya masa perjalanan la...

Kesimpulan aku:

** Tak berbaloi langsung kalau kami naik komuter dari Batang Kali kalau nak ke mana2. Baik le naik kereta, pastu naik la komuter @ lrt dari mana2 stesen yang sesuai. Lagi  jimat masa perjalanan.

** Times Square tu pulak aku rasa membazir je masuk situ. Sebabnya permainannya idak le banyak mana pun. Permainan untuk budak2 pun sikit... Dalam sejam dua dah boleh habis semua permainan.  Dah tu ada pulak permainan yang nak kena guna token. Dah bayar mahal2 kat kaunter, sekali kena keluar duit lain pulak kalau nak beli token??? WTF??? Ditambah pulak Adib yang buat perangai.. hmmmm lagi la rasa tak worth langsung. Memang takde cadangan nak mengulang ke Times Square theme park tu la... Baik aku pegi Zoo jumpa panda Xing Xing & Liang Liang je.



### Nak tunggu outdoor Genting Theme Park pulak siap, nanti nak pegi.







THURSDAY THOUGHTS


ALLAH maha mengetahui yang terbaik untuk makhlukNya

Wednesday, December 3, 2014

TRIP KE BERJAYA TIME SQUARE - THE JOURNEY

Cuti sekolah ni memang takde plan nak jalan jauh2 
Lagipun pasni nak start sekolah
Nak kena pakai duit banyak kan
So aku plan bawa anak2 jalan dekat2 je

Aku & hasben  apply cuti hari Isnin lepas sebab nak bawa budak2 ni berjalan
Nak pegi happy2 la kan
Tapi bawa Adib dengan Aleeya je
Amira ngan Jasmin aku tinggal je kat babysitter

Aku bagi 3 pilihan pada anak2 - Kidszania, Petrosains @ Berjaya Times Square
Anak2 aku pilih Times Square
Siap google & tengok youtube apa yang bestnya theme park kat situ
Eksaited la diaorang kan..

Plan kami takmo bawa kereta, nak naik komuter je
Bawa anak2 fefeeling naik train..hehehehe
Kuar rumah kul 8.30pg. Dalam 8.40 sampai KTM Batang Kali

First kena beli tiket dulu..
Beli tiket untuk ke KL Sentral terus
Tapi nanti sampai Rawang kena tuko train pulak

Memandangkan aku sakit mata [tak baik lagi]
Kena la kaver pakai ceromin mata
Mesti org pelik pesal pompuan ni pepagi dah pakai spek hitam..hehehehe

Dalam 8.50pg train pun sampai
Muka budak eksaited naik komuter
Batang Kali - Serendah - Rawang
[perjalanan ke Rawang ambik masa dalam 15-20 minit juga le]

Sampai kat Rawang, kitaorang kena tuko train
Train je tuko, tiket tak payah beli lain sebab dah beli masa kat stesen Batang Kali
Tapi yang tak bestnya, kena tunggu train tu la
Lambat gile.... Dekat pukul 10 jugak le baru sampai trainnya
[Buang masa menunggu je tau]


Sementara nunggu train.. wefie dulu 4 beranak

Dualfie laki bini pun kena ada...

Kul 10 camtu train pun sampai
Rawang-Kuang-Sungai Buluh-Kepong Sentral-Kepong-Segambut-Putra-Bank Negara-Kuala Lumpur- KL Sentral...
Sejam baru sampai KL Sentral [dalam kul 11pg]

Dah sampai KL Sentral, terus cari kaunter tiket Monorel
Pusing punya pusing rupanya kaunter tiket tu kat luar
Sekali bila dah sampai  kaunter, staff tu kata Monorel rosak
Dalam sejam baru ok kot..
Huk aloh.... buang masa lagi..huhuhu
Gi makan dulu la kami....

Belanja Perjalanan Kami Untuk ke Times Square
Tiket Komuter [4 orang] = RM14.80 x 2 =RM 29.60 (pegi balik)
Tiket Monorel [4 orang] = RM6.40 x 2 = RM 12.80 (pegi balik)

TOTAL TAMBANG (pegi balik) = RM42.40


** Total tambang dah cam isi minyak kereta. Naik train ni senang sebab takyah fikir nak redah jem pastu nak parking bagai... TAPI... banyak sangat masa terbuang.... Dekat 3 jam baru sampai KL Sentral. Kalau naik kereta sejam lebih dah sampai kot..huhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...