Friday, July 25, 2014

SALAM AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN

Ramai lagi ke yang kerja hari ni?
Ada lagi ke yang sudi nak jenguk blog aku ni? hehehe
Tau le semua dah dalam mood raya kan???

Ok la last entry di bulan Ramadhan ni
Cam blogger lain juga
Aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
dan MAAF ZAHIR DAN BATIN
pada semua pembaca blog yang disayangi... muah..muah..


Aku tak balik Ipoh tahun ni..
Raya di Batang Kali je..
Sesapa yang berdekatan jemput la beraya ke rumah...


Pada yang bekerja hari ni, kome dapat balik awal ke??
Sapa yang tengah kebosanan, meh uji mata & minda korang
Cuba translate kan pe benda yang ditulis kat sampul duit raya ni

DUIT RAYA TAHUN NI

Alhamdulillah... 
Ada juga duit raya untuk aku tahun ni
Yeay.... tenkiu bos!!!!

Ada 4 sampul semuanya
1 untuk aku, 3 lagi untuk anak2 aku
Baik sungguh bos aku ni...

Lepas la nak buat belanja raya tahun ni..
Syukur..

Thursday, July 24, 2014

NAK PEGANG TAPI TAKUT

Ni citer pagi tadi...
Hari ni awal pulak kakcik bangun tido
Teman orang bersahur lak tu...
Dah tu sampai ke time aku nak gi keje pun dia tak tido2 balik

Bila pagi2 tu sebelum Aleeya ngan Adib pi sekolah
aku suruh la Aleeya main dengan Amira
tengok burung ke, ulat ke, pokok bunga ke kat luar rumah tu
Takpun duduk2 atas buai je
Sementara aku kejut & kisahkan si Adib pulak
[si Adib pulak punya la liat nak bangun pagi]

Tetiba ternampak la pulak satu rama2 yang besar
Terbang rendah & hinggap kat rumput
Maka teruja la Kakcik nak tengok rama2 tu...

Tengok tu cam eksaited je.. siap tunjuk2
Bila Aleeya suh pegang, dia lari belakang kakak pulak

Last2 peluk kakak pulak
Takut kekdahnya..hehehehe

Apa la Kakcik ni...
Kalau kucing tu selamba je dia tunjal kepala kucing
Tarik ekor kucing pun berani
Tapi ngan rama2 pun takut...

CHECKLIST UNTUK BERANAK DI HOSPITAL

Pagi ni ada checkup kat KK Genting Malek
Cek up untuk minggu ke 39
Perut aku ni dah rasa berat beno dah.. tak larat nak jalan laju2 dah
Nurse pun dok tanya tak sakit2 lagi ke?
Sakit lenguh2 biasa tu ada la.. sakit nak beranak belum lagi..

Makin hampir due date dah ni [due minggu depan]
Barang2 pun dah standby dalam beg

Tapi kena juga prepare checklist
kot2 ada je benda yang tertinggal
Tau je la bila dah kelam kabut... 
potensi nak tertinggal itu la ini la memang tinggi kan
pastu mula la nak susahkan laki suh hantar ke spital...

Sesapa yang nak bersalin boleh la guna pakai checklist ni
Bukan untuk orang lain... untuk keselesaan kita juga..ewah

Mungkin ada yang dah expert bab2  ni
Tapi aku tepek juga la sebagai panduan untuk aku pada masa akan datang
[kot2 termengandung lagi ke..hehehehe]
Checklist ni aku ambil dari page fb SENANG HAMIL
Semoga bermanfaat untuk semua



Alhamdulillah semua dah lengkap
Semoga dapat bersalin dengan tenang... AMIN!!!!
Doakan aku ye kengkawan..

Wednesday, July 23, 2014

BUTTERSCOTCH CUPCAKE

Sorry ye kalau2 entry ni mengganggu emosi kome yang tengah lapar tu
Saje la nak tayang gambo cupcake yang kawan aku a.k.a MIDNITE BAKER yang dibuat special untuk aku..
Kebetulan masa dia datang hantar kuih raya tu dia bagi sekali
Kesian kat aku sebab dah lama teringin nak makan kek butterscotch ni katanya
Rezeki jangan la ditolak pulak kan... 
Terima kasih daun keladi... 
Nanti jangan segan kasi la lagi..hehehehe

Ni la rupa butterscotch versi cupcake
Tengok je pun nak menggoda iman aku
Belum rasa lagi..


Lepas kawan aku balik
Terus ngap le cupcake ni... tak sabo nak rasa
Hoi..hoi... sedapnya....
Siap selek lagi sos butterscotch yang melimpah kat kotak tu..hahahah
Ni pun tinggal 1 je aku simpan untuk Adib

Minah ni je makan 2 ketul
Sedap sangat katanya..
Siap suh aku ajo dia buat cupcake
Haish... aku pun tak pernah hayat buat cupcake lagi lor...
[nampaknya kena mintak tolong MIDNITE BAKER ajo aku le nanti..]


RED TART YANG GORJES

Kalau sebut kuih tat, mesti korang akan teringat tat nenas je kan
Tak pun moden sikit tat blueberry kan
Tapi kali ni aku nak citer pasal tat merah a.k.a red tart
Korang pernah makan tak???

Haritu aku oder kuih raya dengan ex-schoolmate aku
Dia dah buat bisnes biskut  kek sekarang ni tau
Ni first time la aku nak membeli dengan dia
Saja la menyokong bisnes kengkawan
Lagipun member2 aku yang pernah order dengan dia memang cakap kek & biskut dia memang sedap

So, walopun aku dah oder kuih raya dengan opismate
Tapi sebab tertengok kuih raya kawan aku ni cam menggoda je
terus je order 3 jenis
Lagipun prinsip aku masa mengandung ni, kalau teringin, beli je terus
[kena tengok duit gak le kan]

Hujung minggu lepas member aku ni hantar kuih raya kat aku
Jauh ko... dari BANGI ke BATANG KALI
sanggup datang... terharu aku dibuatnya
Patutnya dia hantar ke office, tapi katanya hasbennya bizi minggu ni
So dia buat le delivery hujung minggu lepas

Ni la dia red tart 
Menggoda kan kaler dia???
Sampai 2 balang aku oder..


Selain tart merah tu aku oder juga kuih Permata Delima &  Peanut Butter Crunchy
Aku tak tipu tau.... SERIUS SEDAP!!!!
Red tart tu kulitnya perisa strawberry, intinya jem nenas
Gabungan yang mantop gitu!

Kalau sesapa nak oder cookies ke, kek ke boleh la terjah fb MIDNITE BAKER BANGI
Sesapa yang dok Bangi & kawasan sekitarnya jangan segan silu oder dengan dia
Aku ni dapat delivery sebab special case...hahahahaha

Ni la kawan aku yang buat biskut raya tu
Dua2 pun mak buyung sekarang ni
Namanya BALQIS -- nak oder kek sila wasap/pm dia laju2

Nak tengok banyak lagi biskut dan kek dari Midnite Baker,
Terjah FB dia ---> MIDNITE BAKER BANGI
Blog dia pun ada ---> www.midnitebaker.blogspot.com
PM/Whatsapp ---> 012-3862589


** Kalau la aku duduk dekat dengan dia ni, sure aku la salah sorang regular kastemer dia...hehehehe



Tuesday, July 22, 2014

DAPAT JUGAK PENGAT PISANG

Bulan2 pose ni kalau dapat makan desert sedap betoi rasanya
Sepanjang bulan pose ni aku memang teringin nak makan pengat pisang
Kalau cari kat bazar ramadhan jangan harap la nak jumpa kan
Balik2 yang ada bubur kacang, bubur pulut hitam ngan bubur caca je

Semalam Cik Besah buat pengat pisang
Siap offer kat aku nak ke???
Oooohhh pucuk dicita ulam mendatang le kan
Harus la aku mintak semangkuk...
Alhamdulillah ada gak rezeki aku nak makan pengat pisang sebelum beranak ni
[Nak buat sendiri malas....hehehehe]

-gambo gugel-

Semangkuk Cik Besah bagi semalam, aku sorang je yang mengadap
Dari berbuka sampai la bersahur pagi tadi...
Hilang kempunan mak!..hehehehe


Bizi sikit pagi ni
Tapi still nak selit budak entry sempoi...


Monday, July 21, 2014

ACCIDENT

Semalam dapat berita cemas dari pak mentua aku
Katanya dia eksiden on the way balik dari Selayang
Cemas la semua orang kan especially Cik Besah & anak2nya

Aku tak tahu pun cerita ni sampai hasben aku bagitau malam tadi
[bertuah punya menantu... FIL eksiden pun tak tahu...ngeeeee]
Cemana la nak tau kan sebab lepas hasben aku tau
dia pun terus tuju rumah mak dia.. pehtu tak cakap kat aku nak gi mana kan

Alhamdulillah, FIL aku ok.. takde apa2
Tapi kalau tengok gambo cam teruk je...

Ni kereta FIL aku..
Nampak sikit je la kecederaannya
Tapi kena towing gak...

Ni pulak kereta  yang lagi satu

Sampai terbalik noks!!!
Drivernya pompuan... Ada la cedera sikit kat kepala..
So kena bawa ke hospital
Katanya driver kereta ni nak u turn tapi tak perasan kereta FIL kat belakang
FIL aku dah tak sempat brek sebab dah dekat sangat
So,  FIL aku hentam je la kereta dia..

Betul la malang memang tak berbau
So kome yang memandu kereta 
Berhati2 memandu ye....

Dah le nak raya ni kome oi....

Friday, July 18, 2014

AMIRA DAN RAMADHAN

Kalau ikutkan ni kali ke-2 Amira sambut Ramadhan
Tahun lepas dia kecik lagi... baru 5 bulan kot dia masa tu
Tahun ni Amira dah setahun 4 bulan

Ni gelagat dia bila bangun sahur [serabainya rambut ko dik!!!]
Bila orang bangun sahur dia pun bangun juga
Kadang2 upah susu sebotol dia pi tido balik
Kadang2 bangun pastu nyebok makan juga
Pastu ajak orang main dengan dia pulak


Ui... letihnya pose.... [kononnnnnn... macam le dia pose..]
Kalau kakaknya baring2, dia pun join la sekali
Sambil2 tengok tv tu
Kalau ada kakaknya melayan, boleh la mamanya buat keje lain
Takde la dia nak memerap kat aku je...

** Esok adiknya dah keluar, tak tahu le cemana gayanya si Kakcik ni..



MH17

Dari malam tadi dah kecoh pasal pesawat MAS MH17 yang terhempas kat Ukraine
Aku je yang tak perasan...
Lepas tengok drama Ramadhan Jangan Pergi, terus tido

Pagi tadi lepas sahur baru bukak tab
Sebelum tu hasben aku ada cakap ada kapal terbang terhempas
Bila dah on tab,  tu dia.... fb penuh dengan update pasal insiden ni
Group Wasap pun beratus2 mesej masuk citer pasal tragedi ni

Apapun.. bak kata PM tahun ni tahun yang tragik untuk Malaysia
Sebab dah 2 kes melibatkan pesawat MAS..
Mungkin peringatan dari Allah untuk kita yang sentiasa leka


Sama2 sedekahkan Al-Fatihah untuk mangsa2 yang beragama Islam




Thursday, July 17, 2014

ZAKAT FITRAH 1435H

Hasben baru whatsapp tadi 
Katanya sudah bayar zakat fitrah untuk tahun ni
Alhamdulillah

Tahun depan insya-allah  tambah lagi satu

Korang dah bayar ke zakat fitrah tahun ni??



HALWA MASKAT DARI KEDAH

Sesungguhnya memang rezeki Ramadhan
dan juga rezeki anak yang bakal lahir ni
Sebabnya..... akhirnya dapat juga aku HALWA MASKAT ni.
Kuih ni memang rare kan???  Kuih dulu2 la katakan...

Dah 4 kali aku peknen & teringin nak makan
Akhirnya dapat juga kali ni
Terima kasih pada geng2 wasap aku
Jauh kirimannya dari Kedah lagi...

Sudah dapat parcel pagi tadi..
HAPPY sangat2....

Ni la rupa Halwa Maskat (aku mintak belikan 1/2kg je)
Rasa tak tahu lagi... kena tunggu bukak pose karang..
Oh... tak sabarnya..


Wednesday, July 16, 2014

PENANTIAN SATU PENYEKSAAN

Aku amatlah tak suka menunggu
Bosan... ngantuk .. lapo... semua ada
Bersiaran dari Hospital Selayang
Opppss.. bukan nak beranak lagi
Tapi sebab ada 2nd appointment dengan pakar
Katanya sebab baby aku kecik
Ate dah badan aku ni bukannya beso mana pun kan
Itupun dah start pecah2 dah kulit perut aku..
Sabo...sabo...
Semua demi anak...

Monday, July 14, 2014

FIRST TRIAL PUDING KARAMEL TANPA TELUR

Adalah dimaklumkan ini adalah first time aku buat Puding Karamel
Selalu tengok orang dok jual cam sedap je
Tapi selalunya aku tengok orang buat puding ni banyak yang pakai telur
Aku kalau puding/agar2 ada telur ni... kureng berminat sikit
Terasa2 cam ada bau hanyir telur...hehehe

So menggigih la aku mencari resepi puding karamel yang tak pakai telur
Alhamdulillah jumpa la pulak
Thanks to pakcik Google!
Dan thanks pada tuan blog Lina Pg atas resepi
Nak tengok resepi PUDING KARAMEL TANPA TELUR <----klik sini

TADA!!!!
Ni la rupa puding karamel aku
Buruk sikit sebab kamera tak lawa [dan2 salahkan kamera..hehehe]

Percubaan pertama yang berjaya!! Syabash inspector sahab!!
Aleeya cukup suka makan
Rasanya separuh tu dia je yang makan...
Siap request suh ajar dia buat pulak..hahahaha
Mama kau pun baru pertama kali buat..

Korang suka tak puding karamel ni?
Suka yang ada telur ke @ yang takde telur??

** Makan sejuk2 memang heaven lor...



PERSEDIAAN RAYA VS PERSEDIAAN BABY

Orang lain dok kalut persiapan raya
Aku pulak kena tambah dengan persediaan baby baru
Otak ni dah tak tahu nak concentrate yang mana satu

Hujung minggu lepas kononnya nak mengemas rumah
Tapi  tak tahu nak start dari mana
dasarrrrr sangat kan... tambah lagi dengan "M" pehtu tak larat
Tapi buat juga la sikit2....
Ok.. relax...relax..
Ada lagi 2 minggu nak raya
Ada lagi 3 minggu sebelum baby sampai [hope so la]

Last² persediaan raya belum start satu hapah
Cuma dapat buat persediaan baby sikit²
Salah satu yang berjaya disiapkan
LACI KHAS UNTUK BABY
[jenuh spring cleaning baju2 Adib]

Walopun aku tak tahu lagi jantina baby
Aku belasah je la masuk baju Kakcik masa dia baru lahir haritu
Kalau yang kuar nanti BOY harus kena keluarkan la baju yang pink2 tu

Peh siapkan laci, aku kemas beg ke spital pulak
[patutnya dari peknen 7 bulan haritu dah standby kan..]
Tapi lengah punya pasal... baru semalam dapat buat

Pehtu baju2 aku & perkakas untuk dalam pantang pun aku dah bawak turun siap2
Senang nanti... takde la nak kena turun naik tangga pulak kan

Baby carrier ngan katil baby je tak kuarkan lagi dari dalam store
Tilam aku pun tak bawak turun lagi..
Takpe la tu nanti hasben aku boleh uruskan..hehehehe

Esok cuti Nuzul Quran, maybe nak buat preparation untuk raya pulak
[konon2nya la kan...]
Ingat nak lap2 cermin sliding, mop lantai, basuh langsir, basuh karpet
wah... banyaknya keje nak buat....[nangis...]

Friday, July 11, 2014

CADANGAN MENU BUKA PUASA HARI NI

Hoi...hoi...
Agak2 la ko Syani oi..
Baru pukul 10 dah citer pasal berbuka
Kui..kui...

Hari ni pun takde idea nak masak apa
[masak la sangat kan.. aku ni..hehehehe]
Tadi tengah sembang2 dengan member sebelah
terkeluar citer pasal roti canai la pulak
tetiba TING! TING!
ada idea la nak bukak pose petang karang

Roti canai + kuah kari + kuah dhal + teh tarik
Perghhhh ngancam..
TETIBA TERINGIN NI..

Abang, petang karang singgah kedai mamak beli roti canai ek...
[Kalau dia sempat baca blog ni le...]

** Tetiba rindu nak makan roti canai homemade arwah nenek aku.. SEDAP!!!




Thursday, July 10, 2014

SOAL JAWAB TENTANG KEHAMILAN

Aku is baru balik cek up untuk minggu ke-37
Gile slow pulak sevis kat KK Ulu Yam Baru hari ni
mengantuk aku nunggu giliran nak jumpa doktor
Sabo.. je la.. nak2 tengah pose ni..

Hasil check up semuanya ok
cuma berat turun setengah kilo 
maybe sebab puasa kot..
Hasil scan tadi pun katanya berat baby dah dalam 2.4kg
Alhamdulillah....

Layan dulu soal jawab tentang kehamilan
[jawapan bukan biasa2 tau..]

Sengal kan????


*** Mengantuknya kome oi....



Wednesday, July 9, 2014

BE PERTAMA BULAN JULAI 2014

Ingatkan Nuffnang dah tak sudi nak bagi BE lagi kat aku
Pagi ni saja la melawat Nuffnang
Sekali terkejut teman.... udah dapat BE untuk bulan ni
Yiba..yiba..
Rasa nak lompat bintang lapanbelaskali..
(Rasa je.. takleh buat.. kang cicior lak baby ke lantai)


Ada juga rezeki bulan pose ni...
Alhamdulillah..





IFTAR PALING RINGKAS @ 10 RAMADHAN

Macam la ringkas sangat menu bukak pose aku semalam
Sebelum2 ni ringkas juga sebenarnya

Kat rumah aku ni, jarang sangat makan nasi masa berbuka
Tah kenapa cam tak selera nak makan nasi
So kena la cari alternatif lain..

Semalam gas pulak habis kat rumah
Nak beli lauk kat bazar pun cam takde mood je
Tapi aku singgah juga beli kuih muih
Tunggu pulak keling hantar gas lambat la pulak
Dekat 6.30ptg baru dia hantar
Last2 kesudahannya pilih la menu yang senang di masak sedap dimakan
MAGGI la.. apa lagi...hahahahaha

Sekali sekala makan megi ni pun best juga
Aku rasa lama dah tak makan megi ni
Tapi takde la buat megi plain je kan...
Tambah la sawi, carrot, cili, bawang & telur
Baru la menggiurkan.. yedak???
[gambo takde ha... takdan nak tangkap gambo]

Ini la megi yang aku masak semalam
Sedap gak megi ni.. boleh tahan pekat kuah karinya tu

Untuk budak2 , deme tak suka megi kari
So aku masak megi ayam

Alhamdulillah semalam takde pembaziran
Beli kuih yang memang berkenan je 
Campur2 la kan....
Cuma popia & tako aku beli sampai 2 hengget untuk satu jenis 
Ini le kuih2 yang aku beli semalam
Kuih tako ni payah beno nak jumpa kat area rumah aku
Tu yang bila jumpa, terus beli sampai 2 hengget
Nasib baik la sedap
Cuma popia tu je tak berapa sedap... 
Nanti nak beli kat orang lain pulak



Pehtu hasben aku buat jus mangga ni
From scratch tau...
Hasil pokok mangga kat laman rumah
Kebetulan banyak pulak yang dah gugur... ada la dalam 7-8 biji
Separuh bagi Cik Besah
Separuh lagi buat jus... memang sedap & pekat laki aku buat
Banyak lak tu aku minum
Lawas aku berak pagi tadi..hahahaha

Itu je menu simple kitaorang semalam
Hari ni tak tau lagi nak makan apa untuk berbuka
Cam teringin nak makan satay la pulak...hahahaha


** Gambo google je semua tu...

Tuesday, July 8, 2014

KUIH RAYA... KUIH RAYA

Tahun ni kome dah oder kuih raya ke?
Atau korang buat sendiri kuih raya??

Aku tiap2 tahun pun main tunjuk je
Senang citer... 
Lagipun aku bukannya reti nak buat2 kuih raya ni
Tak minat pun satu hal juga..

Sebelum pose lagi aku dah oder kuih raya dari opismate
Senang ada member dekat2 ni kan... oder je
Dah dapat kuih baru bayo..

Aku tak oder banyak pun tahun ni
Sebabnya aku takde mood nak raya pun
Dengan keadaan aku yang sarat membengkak ni kan..
Mood harus kelaut je la..
Tapi kena jugak la sediakan persediaan raya
Kot2 orang datang rumah, ada la jugak mende nak dijamu
Takkan nak bagi makan biskut Hap Seng pulak kan...
Kalau takde orang datang pun.. kami anak beranak yang makan kuih tu nanti..

Ni ada biskut raya terbaru
Tergamak tak korang nak oder???
#Bagi FREE pun belum tentu lalu nak makan...


** Lambatnya lagi nak raya....
     Lagi dekat nak raya, lagi dekat waku nak bersalin
     Ai is gerunssss tau... walopun ini anak ke-4..huhuhuhu



BELI UNTUK BUANG

Alhamdulillah sepanjang Ramadhan ni memang banyak rezeki time berbuka
Ada masa jiran bagi kuih
Kadang2 pak mentua aku belikan kuih untuk kami

TAPI..... dalam dok pesan2 jangan beli banyak2
Tetap jugak dibeli dalam kuantiti yang banyak
Walopun cuma RM2 untuk 5 ketul kuih
tapi bulan2 pose ni kita bukannya nak makan banyak sangat kan
Kalau aku, kalau beli kuih RM2, selalunya aku akan campur2 kuih
[Melainkan kalau kuih yang betul2 laris di rumah aku...]
Bila campur baru la ada variety sikit
Kadang2 kuih tu pun besar, boleh je dipotong jadi lebih kecil

Ni citer semalam, FIL aku belikan kuih untuk berbuka
Dibelinya kuih cara & kuih bengkang
Why...ooo.. why....
Kenapa la suka sangat belikan bengkang????
[Suami aku pun terjangkit dengan penyakit bengkang ni tau!!]
Kat Batang Kali ni tak pernahnya yang aku jumpa kuih bengkang yang sedap
Dan bengkang bukan la kategori kuih feveret aku & anak2
[kecuali hasben aku.. tapi dia makan pun sekeping je sebenonya]

Lagi satu walopun aku ni peminat hijau
Tak semestinya kuih2 yang kaler hijau aku suka
-Bengkang/ketayap/kuih cara/seri muka <--- ni semua bukan feveret aku

Ni la kuih yang pak mentua aku beli semalam
Bengkang tu aku dah potong 2 setiap keping... tu sebab nampak banyak
Masa berbuka tak luak langsung
Carry forward ke sahur.... pun.. tak jalan juga
Ate?? Ke mana lagi?? Ke tong sampah je la jawabnya
Bila tengok kuih tu... sayangnya la hai... sebab bakal dibuang
Tapi nak makan pun tak sanggup juga... tak rasa lemak pun..
Rasa tepung je... ermmmm FAIL!


** Bukannya aku tak bersyukur dengan pemberian orang, tapi aku rasa betapa sayangnya duit & makanan tu bila dibuang...membazir sungguh kan???




Monday, July 7, 2014

YAYA & MAMA

Ngantuknya pepetang ni kome oi...
Layan je la selfie anak beranak ni..
Hahahaha.. kot2 la mau hilang ngantuk kome tu..


## Haiyo tak tau mau masak apa untuk berbuka petang ni...

BILA CARMEN SOO SILAP TWITTER...

Kelakar pulak bila berlaku kesilapan camni..
Tu la ghairah sangat nak upload kat TWITTER


Kesian Sharifah Amani
Patutnya Sharifah Aini kan....

** Sharifah Amani ni tak sampai taraf legend pun lagi...hahahaha

Friday, July 4, 2014

TAK LARAT BAWAK PERUT

Udah masuk week 36 dah kome
Perutku makin membeso 
Tak larat  nak bawak perut.. letih beno rasanya
Muka mak buyung yang malas nak gi keje pagi tadi
Huhuhuhu

Lamanya lagi nak beranak... "(> <)"

Bila rasa tak larat, nak je cepat2 beranak
Bila teringat sakit beranak.... nanti2 la beranak
[Mak buyung jiwa kacau!]

REZEKI RAMADHAN | KURMA YUSUF TAIYOOB

Kalau sebut kurma mesti ingat Yusuf Taiyoob ni kan...
Sebelum puasa hari tu singgah Giant Batu Caves 
sempat la beli kurma YuTa ni
Aku beli yang jenis SAFINA tu.

Semalam masa sahur tengok kurma dah tinggal 2-3 biji
Ingatkan petang nak singgah Bazar Ramadhan nak beli stok kurma
Tup..tup sampai opis dapat pulak kurma free
Sebabnya opis baru renew insurance policy untuk staf
So Prudential bagi la kurma kat kitaorang
Alhamdulillah... jimat duit aku.. tak yah beli kurma

REZEKI....

Walopun aku tak berapa gemo kurma madu ni
[sebab manis sangat pada aku]
Tapi ok la daripada takde kan...
Kurma madu ni aku suka blend je campur dengan susu + ESP

Kurma YuTa aku suka yang jenis SAFINA ngan WASEM
Yang jenis kering & bertangkai2 tu pun aku tak berapa gemar

Korang suka kurma yang mana?

Thursday, July 3, 2014

HEY SEXY SEXY

Adeh.. dah tengahari baru sempat nak apdet blog
Setengah hari mengisahkan hal ehwal upgrade accounting system opis ni ha
Bendanya tak susah mana pun
tapi tah kenapa takleh nak link pulak dengan PC member sebelah
Tapi alhamdulillah, akhirnya settle jugak
Phew..... naik runsing kepala dibuatnya kalau tak settle

Takde modal nak citer sebenonya
Seksi tak biskut ni???
Ada bran nak buat jadi biskut raya??
[member aku wasap gambo ni hari tu]


Ni lagi sorang budak seksi
Gambo ni Aleeya yang tangkap masa Kakcik tengah mandi
Gambar tayang separuh body je la ye
Gambo full nanti melayang pahala pose kome nanti...hahahahaha



**Otak baru lepas mereng... takde idea nak bukak pose petang ni.. Apa  menu korang petang ni???


Wednesday, July 2, 2014

TIPS SAHUR DARI KEVIN ZAHRI

Saja nak share tips dari abam Kevin Zahri ni
[cedok kat fb..hahahaha]



Tuesday, July 1, 2014

DUGAAN KEHAMILAN ... LAGI

Dah bulan2 akhir kehamilan ni
Dapat dugaan lagi
Dah le di bulan Ramadhan lak tu...
Sabor je la....
[Semoga banyak le dosa aku Allah ampunkan]

Bukan le dugaan apa pun
Tah cemana tetiba aku leh kena selsema pulak
Itupun sehari sebelum Ramadhan aku dah rasa lain macam
Dah  ada tanda2 cam nak selsema
Dah le tu kalau aku selsema, sure akan disusuli dengan batuk pulak
Dan batuk pulak akan ambil masa 2-3 minggu baru baik
Ohhhhh sengsaranya....

Dan malam tadi batukku sudah bermula
Adeh... gatal je la tekakku memanjang
Nak minum air takleh pulak
Tahan je la....

** Risau terjangkit kat Kakcik pulak... jenuh nak jaga budak kecik selsema ni...


3 RAMADHAN - 7 TAHUN LALU

7 tahun lalu di hari ini
inilah yang berlaku...
Kelahiran the one and only anak jantan den
pada pukul 4.30pg

Sekarang Adib dah pun 7 tahun [ikut kalender Islam la]

Semalam Adib puasa penuh
Hari ni dia kata dia tak nak puasa...
Esok pulak dia pose katanya
[Boleh ye selang seli gitu...hehehehe]



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...