Wednesday, March 31, 2010

Hati-Hati Makan McDonalds

Korang mesti pernah makan McD kan?? Kan?? Ko rang mesti kenal logo McD yang macam kaler bendera Selangor ni kan??

Walau cemana kita suka pun makan BigMac, McChicken, Foldover dan sebagainya... beringatlah kerana akibatnya amatlah besar...... Tak caya???? Tengok ni???

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Besarkan perut dia?? Siap kena letak dalam kereta sorong lagi!

Ni boleh jadi duta McD ni... Berketui2 lengan macam budak Michelin.

Antara yang aku tak nak.. lengan yang besau camni.... I'm lovin it???? NO way !!!!!


NO! NO! NO! 

TAKMO! TAKMO! TAKMO!

Mulai Sekarang Kena Minum Air Suam

Korang suka minum air apa? Air sejuk, air suam, air sirap, air Pepsi atau air PAIPsi?? Tak kisah le korang suka minum air apa pun sebab yang masuk pun kat tekak korang jugak kan?? Kalau nak sakit perut pun perut korang jugak kan??

Aku baru terbaca satu artikel ni berkenaan serangan jantung dan kaitannya dengan minum air suam. Fakta ini sangat bagus. Bukan semata-mata berkenaan air suam, tetapi berkenaan Serangan Jantung



Serangan  jantung ni dah macam jadi penyakit moden . Sebabnya muda2 dah boleh kena sakit jantung. Lagi satu penyakit darah tinggi & kencing manis. Penyakit 3 serangkai ni kalau dah kena memang tak de la penawarnya. Jadi kena la kita ambik precaution untuk elakkan terkena penyakit ni.. Prevention is better than cure.. ye dak??

Korang tahu tak masyarakat Cina dan Jepun minum teh panas ketika makan, bukannya air sejuk, itulah sebabnya masyarakat depa ni kurang yang mengalami penyakit jantung! Dan mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan.


Kepada sesiapa yang gemar minum air sejuk, fakta ini amat bermakna buat anda. Memanglah sesuatu yang nikmat untuk minum segelas air sejuk selepas makan. Walaubagaimanapun, air sejuk akan melikatkan dan membekukan minyak yang kita makan dalam hidangan. Sudah tentu ia melambatkan lagi proses pencernaan.

Sekali gumpalan minyak ini bertindakbalas dengan asid di dalam perut, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine tersebut. Dalam masa terdekat, ia berpotensi bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser. Bila lemak-lemak berkumpul di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia menyebabkan lemak terkumpul dan kita menjadi semakin gemuk dan bakal mendapat pelbagai penyakit!  Oleh itu, adalah penting untuk minum sup panas atau air panas selepas makan.

[Aku terbayang2 dah berapa gelen aku telan air ais masa makan KFC, McD, Pizza & segala fastfood yang ada... Kan ke makan makanan yang berlemak2 tu pastu minum ais.. Patutla lemak berkumpul punya la banyak kat abdomen aku nih!]



PETANDA LAZIM SERANGAN JANTUNG  & AMARAN BERKENAAN SERANGAN JANTUNG

Anda seharusnya mengambil tahu yang petanda serangan jantung bukan sahaja pedih pada sebelah kiri dada. Awasi  jika terasa sakit yang menyesakkan pada dada kiri. Mungkin anda belum pernah merasa sakit dada semasa terkena serangan jantung. Muntah-muntah dan berpeluh berlebihan juga antara tanda-tanda lazim.

60% pesakit yang terkena serangan jantung adalah ketika sedang tidur dan tidak boleh bangun dari tidur. Sakit pada dada boleh menyebabkan tidak sedarkan diri. Berhati-hati dan berjaga-jagalah sentiasa.. Lebih banyak yang anda ketahui berkenaan serangan jantung, maka lebih peluang untuk anda terselamat.

Kesimpulannya??? Mulai sekarang kena minum ayor hangat je lepas makan. Jangan nak telan air sejuk banyak2. Orang tua2 pun tak galakkan minum ais banyak. Masa kita dalam pantang pun kena minum air panas2 je sebab takut urat sejuk. Bila urat sejuk tu yang selalu naik masuk angin pastu penyakit pun selalu la singgah sebab body tak kebal..Hehehe..

Korang dah buat ke belum??? Aku tengah berjinak2 le ni... Dah lama tak minum ais. Kalau beli fast food pun aku dah tak order set dengan air.. Lebih jimat & lebih sihat.. Betul tak??? Tapi kengkadang aku bantai jugak ABC masa musim2 panas ni.. Cemana tuh???

Monday, March 29, 2010

*G*A*J*I*

Sedar tak sedar dah hujung bulan dah pun [dan aku masih tersadai disini]... Dah patut dapat gaji dah ni.. Tapi kenapa la cek gaji yang aku hantar untuk mintak sign si TKH ni tak sampai2 lagi ke kantor gue????

Mana la si mamat despatch yang sepatutnya mengambikkan cek2 tu?? Buat kengkawan ku...sabor la ye...
Aku pun tak dapat gaji lagi macam korang jugak...
Aku pun ade hutang nak bayar hujung bulan ni jugak...
Aku pun nak renew road tax insuran hujung bulan ni jugak.... 
Sesungguhnya aku pun desperate macam korang jugak!!!

[ & korang patut syukur gak sebab gaji korang tak sharp on time 30/31hb macam dolu2 tau...aku awalkan sehari je..boleh gitu????]

Kalau la gaji aku banyak macamni....sigh!

Surat Termination

Aduh... selama aku kerja ni, ni la first time aku nak buat surat termination. Peh.. jenuh membelek fail2 lama kot2 ade yang pernah dapat surat cinta ni. Peh tu meng'google' la cari contoh surat termination.

Memula bos aku suh cakap mulut je ngan budak tu. Aku tak sampai hati la pulak nak cakap kat dia [walaupun budak tu kurang manners & agak problematic sikit]. Last2 aku mintak one of the senior LA tolong cakap kat budak tu. Pastu  dia mintak aku buat surat termination tu. Pening kepala hotak aku memikirnya... 

Akhirnya,.. selepas sejam memikir & mengkopipes dari skorcareer.com..maka siaplah sudah surat tu... Belum mintak signature bos je lagi... 


Amacam english aku?? Ada tahap longkang DBKL tak??? Hehehe... 

Sape tak nampak tulisan tu klikkan je gambo surat tu...

Sunday, March 28, 2010

Anak-anak yang buas...

Anak2 aku baru 2 orang tapi tahap buas budak2 ni macam 10 orang. Hari tu depa dah jahanamkan pintu bilik air [tak repair2 lagi sampai sekarang]. Semalam aku bagi biras aku marker pen. Kebetulan si Adib nampak lak marker pen tu. Meraung la dia nakkan benda alah tu. Nak tak nak terpaksa la aku bagi dia marker pen yang dah agak rosak (mata pen tu dah tenggelam). Nak dijadikan cerita lepas insiden meraung2 tu [masa tu aku tengah tengok tv] aku boleh terlelap la pulak.

Aku terjaga pun sebab si Yaya nak MILO. Masa bangun tu tak tersedar lagi. [Adib  lak dah tetidur atas kapet kat sebelah aku]. Pastu Yaya cakap "ni Mama, Adib buat". Aku pun tengok kapet aku.. Ya-Rabbi dah ade hasil karyaneka marker pen kat situ.. Jahanam kapet aku. Tak cukup dengan kapet, habis tangan, kaki, kuku & muka dia conteng [sib baik dia tak conteng muka aku masa aku tertidur tu!].Luckily aku bagi dia whiteboard marker pen, kalau bagi yang permanent punya sure lagi haru...

Budak buas ni.....Kalau tido kesian je aku tengok..

Lepas dia bangun tido jenjalan ke rumah opah [ nak tengok  awning baru kononnya...]
Ni kat tepi rumah cik Besah.. Bersusun kereta kan??? Macam kedai used car je... [kalau ikutkan ade 6 bijik tapi sebijik dah simpan kat rumah abang ipar aku & sebijik lagi abg ipar aku guna pegi ke Janda Baik]


Sempat lagi buat PEACE tu..

Depan umah opah pun si Yaya nak membuas... Kat tutup longkang tu pun dia nak kebek!

2 orang budak nakal.. Yaya & Adib [dengan kucing Cik Besah yang bernama BOBO]

No matter what happens Mama tetap sayang korang berdua!!! Muah!!

Panasnya Hari Ni

Panasnya hari ni.... Kat rumah korang panas tak??? Bila hari panas terik macam ni rasa tak nak keluar rumah. Nak terperuk dalam rumah je [mementang ada ekon kan???] Nasib baik la ade pokok2 kat tepi rumah ni so takde la berpinar bijik mata masa keluar rumah. Nak pulak time nak angkat kain tu boleh pitam dibuatnya dek terik matahari...

Punya la panas terik sampaikan Genting Highland pun jelas kelihatan dari rumah aku.. 
[Ni time pukul 5.30 petang tau]

Awning oh Awning

Sabtu lepas kitaorang pasang awning kat tingkap2 kat tingkat atas. Sebab??? Kalau hujan kurang le kebarangkalian tempias sampai ke dalam bilik. Especially kalau hujan lebat, air sure masuk kut celah2 frame tingkap tu.. Rumah murahan le katakan.

Jeng ..jeng..jeng... Petang sabtu tu dah selamat pasang awning...

Ni kat tingkap depan (master bedroom)

 Ni plak kat bilik belakang.

Ni pulak umah Cik Besah.... Dia pun pasang awning jugak...[Pasni bakal bergayutan la pokok bunga kat awning dia tuh]

Friday, March 26, 2010

Earth Hour 2010

Sape yang participate dalam Earth Hour 2009? Last year aku join gak Earth Hour. Bergelap sejam & lepak2 kat luar rumah sambil ambik udara malam & tengok bintang di langit, mengagumi kebesaran Ilahi.

This year kali ke-2 Malaysia participate secara besar2an kan?? So esok marilah sama2 join Earth Hour. Selamatkan bumi kita & dalam masa yang sama selamatkan bil letrik kita... Walau pun pada korang maybe ia tak penting tapi sekurang2nya ia dapat membantu bumi kita yang sedang nazak & jimatkan beberapa sen duit bil letrik korang.

Ok jom... sayangi bumi anda, sayangi duit anda.
Lets Earth Hour tomorrow
From 8.30 to 9.30 p.m



[tang masjid/surau/madrasah lak, jangan le tutup speaker tu waktu azan lak. Tutup lampu udah le.. Kang tak tahu lak dah masuk waktu Isyak ke belum]

** Aku suka dengar azan dalam gelap sebab bila mata tak nampak telinga akan lebih peka. Bila azan tu terus masuk ke dalam lubang telinga...


Pengalam Bersalin Seorang Ibu

Salam Jumaat semua...

Pepagi tadi menjenguk fb so sorang member aku tepek la video ni. Memang menggerunkan dan memberi keinsafan..

Video ni aku taruk sini sebab nanti boleh la anak aku tengok cemana aku melahirkan diaorang. Especially Yaya sebab ikut tingkap la ko keluar. Adib je yang keluar ikut pintu..Heheheh...

Pesanan untuk hasben aku "Abang pun kena tengok, jangan tak tengok apa jadi kat dalam OT ni"..



Amacam???? Ngeri tak?? Berlapis2 kulit perut tu disiat2 demi untuk keluarkan seorang insan ke dunia ini...
[Peh ni nak kena pikir semula sama ada nak caeser @ normal delivery for next baby...]

** Camni rupanya yang dilakukan oleh doktor masa aku beranak dulu. Mentang2 la tak rasa apa2 [dek kena bius]... cuma rasa macam naik spaceship sebab badan bergoyang2.. Pengalaman korang cemana pulak???

Thursday, March 25, 2010

Lawak Petang Nan Boring

Khas untuk yang boring sahaja

Kalau tak boring, tak yah baca...


1. Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah

2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan

3. Tiada rotan, pelempang pun berguna.

4. Biar lambat asalkan tak cepat

5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi

6. Di mana ada gula, di situ ada gula-gula.

7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar

8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock

9. Secupak takkan jadi 18 cupak

10. Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati meninggalkan kulit, manusia mati meninggal dunia.

11. Sedangkan lidah lagi  tergigit, inikan pula makanan  di dalam mulut.

12. Harapkan pagar, pagar tak boleh diharap.

13. alang-alang mandi biar guna sabun

14. Berat mata memandang, berat lagi seguni beras.

15. Cubit peha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun.

16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang bisu.

17. Hidup segan mati di tanam

18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa.

19. Lembu punya susu, cap teko dapat nama

20. Sehari selembar benang, lama-lama benang habis.


Sila gelak beramai-ramai...

Semoga petang anda tak lagi boring...

Bosan Dengan Facebook

Sape tak ade fesbuk ni??? Angkat tangan?? Memang ketinggalan le kalau korang takde fesbuk ye dak?? [Macam la aku advance sangat]. Anyway, sesape yang jadi "rakan fesbuk" aku ni sure perasan aku ni dah jarang masuk fb & kurang aktif menghantar citer kat "dinding" aku...

 [ciptaan Yahudi yang jadi kegilaan sedunia]

Memula ada fesbuk. best giler... tak hengat... Ye la dapat jumpa member2 lama. Berjejak kasihan dengan ex-ex schoolmate, ex-uni, ex-boifren, ex-gefren, jiran, sedara dsb.  Tapi itu mula2.. setiap aktiviti nak kabor kat orang, pastu berlagak lagi tunjuk gambo bukti pegi sana sinun.. Kan??Kan??

Tapi la ni aku dah malas nak berinteraksi dalam fb. Tah le sebab apa. Maybe sebab terlalu banyak update dari member2 yang buat aku pening nak follow, nak komen dan yang sewaktu dengannya. Seminggu sekali pun aku belum tentu bukak fb ni.  La ni pun kalau aku bukak fb hanya gi skodeng gambo2 member aku jer. Pastu chatting la sikit2 dengan sesape yang aku berkenan..hehehe

Bila dah jarang bukak tu makudnya dah tak berapa berminat le kan... Nak2 pulak ade macam2 orang invite aku jadi member depa. Baik yang aku kenal mahupun tak kenal. Ade pulak tu still invite walaupun aku dah reject korang. Well..hello!!! kalau aku reject tu maknanya aku tak hingin nak ambik tau pasal ko tau tak??? Tak payah la nak kata aku sombong ke apa...Suka hati aku la aku nak kawan dengan sape...[Ayat2 bengang ni].

Lagi satu, yang aku tak suka pasal fb ni adakalanya menyebabkan aku terasa rendah diri, kecewa, cemburu & dengki dengan member2... Mana tak nya... sape la aku kan???Aku pun manusia biasa gak. [Aku tau korang pun sure ade perasaan camtu jugak kat member2 korang... jangan tipu ha..]. Nak2 pulak yang kaya maha berjaya teramatlah aku jeles... sedangkan aku ni???? Sesungguhnya... i envy uol so much la.. [Tak baik kan aku ni...Tapi aku tetap besyukur dengan apa yang ada & terjadi pada aku]. 

Banyak lagi la benda yang mendengkikan aku... Yang mendengki dengan aku pun ade jugak... Tak koser nak layan! So kesimpulannya aku takmo la bukak fb ye yo oh sangat sebab nanti akan menyakitkan hati aku &  menambah dose kering aku jer... Tapi disebalik hati kecil aku ni, tetap jugak nak tahu kembang kuncup hidup member2 seperjuangan semua! Anyway, bak kata k.juwit.....THINK POSITIVE!


[Kalau rindu jejak la aku ni fesbuk sebabnya aku belum tentu rindu kat korang.. kwang..kwang..kwang...]

Wednesday, March 24, 2010

Berprasangka Baik Terhadap Allah

Baru je dapat email ni dari sorang member lama. Terasa insaf kejap...

Renung-renungkan 
&
Selamat Beramal!

Tuesday, March 23, 2010

Guna Air Untuk Turunkan Berat Badan

Bebaru ni masa aku tengah kemaskini document dalam pc aku kat opis ni aku terjumpa la artikel ni. Tah dari mana aku kopipes pun aku tah ingat. Dah terkebetulan aku ni pun tengah berdiet maka teramatlah sesuai artikel ini untuk aku. Biasa la aku, sure nak kongsi-kongsi ilmu ni dengan korang...

Tahukah anda (of kos la korang tahu ye dak????) setiap sistem dalam badan bergantung kepada air? Anda mungkin telah tahu tapi saya ingin berkongsi pengetahuan ini.

Ada 10 sebab mengapa anda perlu meminum air secukupnya sebagai sebahagian dari amalan harian.


1. Dapatkan kulit sihat.
Air menolong melembapkan kulit dari dalam. Air adalah komponen utama yang penting untuk mengekalkan keanjalan dan kelembutan serta dapat mengelakkan dari kekeringan kulit.


2. Mengurangkan Berat Badan [ni aku soka nih!!!]
Peningkatan meminum air dapat meningkatkan pengawalan berat badan. Ia dapat mengelakkan anda dari keliru antara kehausan dan kelaparan. Air mengekalkan sistem  badan anda termasuk metabolisme dan penghadaman, memeberikan anda tenaga dan hidrasi untuk senaman.


3. Mengeluarkan toksin (racun)
Penghapusan toksin berlaku dengan pengambilan air secukupnya dan seterusnya mengurangkan beban buah pinggang dan hati.


4. Mengurangkan risiko serangan jantung.
Penyelidik di Loma Linda University, California yang melakukan penyelidikan ke atas lebih 20,000 lelaki dan wanita mendapati mereka yang minum air lebih dari 5 gelas sehari menghadapi ririko yang rendah dari serangan atau sakit jantung berbanding dengan mereka yang minum air kurang dari 2 gelas sehari.



5. Anjalan dan pelinciran ke atas sendi dan otot.
Air adalah komponen utama cecair yang melincir dan menganjal sendi dan otot. Mengambilk air sebelum, semasa dan selepas satu satu riadah dapat mengelak dari kekejangan otot dan keletihan.


6. Air dapat menghalang penyakit sembelit.



7. Sentiasa ada hidrasi, bertenaga dan tetap peka.
Secara hitung panjang, kebanyakkan orang dewasa hilang kira-kira 10 cawan (1 cawan = 8oz) cairan melalui peluh, pernafasan, kencng dan gerakan najis. Walaupun anda mengalami kekurangan hidrasi yang sederhana, ia akan menyebabkan hilang tumpuan, pening kepala, tidak selesa, mengantuk dan penat.


8. Mengawal suhu badan.
Berpeluh adalah mekanisme semulajadi badan untuk mengawal suhu. Untuk berpeluh, anda perlukan banyak air.


9. Mengurangkan risiko penyakit & jangkitan.
Air boleh menghalang berlakunya batu karang pada buah pinggang dan mengurangkan bahaya jangkitan pada pundi dan saluran kencing dan buah pinggang. Penyelidikan mendapati wanita yang minum air lebih dari 5 gelas sehari menghadapi  bahaya barah usus 45% lebih rendah  dari mereka yang minum air 2 gelas atau kurang sehari.


10. Jadikan  diri anda sihat.
Tadisi  turun menurun "minum banyak air" apabila anda sakit masih amat berguna. Air dapat menurun dan mengawal demam, menggantikan cairan yang hilang dan mencairkan kahak.



Tips dan nasihat ini BUKAN sebagai ganti nasihat doktor anda. Anda dinasihatkan menemui doktor jika anda menghadapi satu masalah kronik. Nasihat ini hanya bahan bacaan tambahan selain inisiatif anda sendiri untuk mencari bahan lain dalam menjaga, mengekal dan meningkatkan tahap kesihatan anda.

Kekeringan Idea

Sori yek member2ku...aku takde idea nak merekacipta cerita untuk tatapan korng. Sesungguhnya aku bosan, takde idea & takde citer menarik yang aku nak share dengan korang (buat masa ni la)...

Saturday, March 20, 2010

Untuk yang kempunan

Entry ni khas untuk member2 & adik aku yang kempunan nak tengok gambar rumah Cik Besah.. Dah bertahun  berjanji nak tepek gambo rumah MIL aku tuh.
Betui tak kak Juwit?? Betul tak cik kepon???Untuk entry ni  aku tepek gambo umah Cik Besah dulu ye.
-buh gambo anak dara ni dulu [baru lepas balik klinik gigi, nak menggedik.. mentang2 gigi dah kurang sakit]
gambar2 seterusnya bakal ade gambo minah ni.. so abaikan je la yek...
-ni kat porch... nampak tak pokok duit2 tu?? Ade 3 pokok tapi satu pun tak nak kat kitaorang.. kedekut tul!!!-

another view of the porch...

nampak tak tiles kat belakang Yaya tu??? Baru pasang 2 minggu lepas..

-ni ruang tamu CikBesah... Dinding tu pun baru cat kaler kuning ni 2 minggu lepas-

- view dari dining hall .. rumah surirumah sure la ade kain berlonggok kan???

satu2nya gambo pintu belakang umah biras aku... Gambo interiornya nanti aku try snap.. La ni dia tengah rearrange susunan perabot umah dia...

Friday, March 19, 2010

Pengalaman Ke Klinik Gigi

Semalam aku cuti sebab nak bawa Yaya gi Klinik Gigi. Ni bukan le first time Yaya gi jumpa dentist sebab sebelum ni pernah gi dentist kat Batang Kali tapi agaknya experience yang very unpleasent untuk dia. Ye la pengalaman lalu menyebabkan si Yaya takut nak jumpa dentist sebab sakit masa nak cucuk bius tu.

Pujuk punya pujuk [sebab dah beberapa hari tak berapa lalu nak makan] akhirnya dia setuju gi dentist dengan syarat Mama teman. So tu yang terpaksa aku apply cuti. Hasben aku bawak gi Klinik Manjeet kat Selayang sebab dulu pun memang dia satu family gi buat rawatan gigi kat situ.

Ni la Klinik Manjeet... Klinik dia bawah tanah ko...Dahsyat...

Ni bahagian dalam klinik.Tu pintu bilik dokter la tu..

Masa sampai ok, masa register ok, masa masuk bilik dokter ok, masa duduk kat kerusi cek gigi tu pun ok, bila doktor suh bukak mulut pastu guna cermin kecik tu masuk ke dalam mulut dia...melalak tak hengat... apa la Yaya ni... nampak macho tapi hancur!!!!

Doktor Manjeet tu alahai comel je.. Lawo lagi! Very nice & soft spoken. Dia kata gusi Yaya bengkak & dah nanah sikit. Tu sebab dia sakit gigi. Budak2 bawah 6 tahun & belum tumbuh gigi kekal tak leh cabut gigi so dia bagi ubat makan untuk tahan sakit je la.. Kena la abah Yaya RM30.. Hehehe..

Balik dari Selayang, singgah kedai Siam sebab nak buat treatment rambut... [rebonding la katakan...] Dah kebetulannya cuti so better la singgah... Yaya aku tak bagi ikut sebab nanti dia sibuk merengek nak balik. Tak senang orang nak melepap kat kedai rambut. Masa kakak tu iron rambut punya la mengantuk aku.. tersengguk2. Nasib baik la kakak tu baik... "Tidur la dik kalau ngantuk ... nanti siap akak kejut la..".. Cantek gak tu... Mana idaknya mengantuk, malam sebelum tu melayan fb sampai kul 3 pagi...

Abis treatment, aku decide nak jalan kaki je balik rumah. Tak call hasben aku pun suh ambik. Hari pun agak2 mendung so tak le terbakar sangat kulit aku nih.. Jalan le slow2.. Konon nak membakar kalori le memandangkan aku ni tengah mood berdiet kan... Dah le pakai wedges...separuh jalan mula la sakit kaki.. Jalan je la pelan2. Wah 20 minit jugak baru sampai rumah !!!!.. Balik rumah dek terus salin baju & tidur [gara2 keletihan & kemengantukan yang berlanjutan]

Nak kurus punya pasal... sanggup jalan kaki tuh!!!

Akhirnya.. sampai jugak rumah aku.. Tu dia yang penuh kain bersidai kat tepi pagar...

Thursday, March 18, 2010

Surat Hadiah Lagi!!!

Mata oh mata kenapa ko tak mengantuk??? Lepas tengok "Remember The Titans" [betui ke tajuknya??] kat TV2 tadi terus hilang rasa mengantuk. Last2 bukak laptop buat entry blog ni...

Petang tadi balik dari opis, cek peti surat dulu sebelum masuk rumah. [Ekceli aku ternanti2kan bil letrik rumah aku semenjak bersenang lenang dengan 2 bijik ekon yang mahal tu.] Tengok2 ade sepucuk surat dari AVON... [Macam biasa ke lihat surat itu ]...Oh..oh.. surat suruh collect hadiah!!! Wah2 aku dapat hadiah lagi.... Kali ni dapat satu set perfume... [Sib baik la aku belum ade koleksi ni lagi....]. Dah namanya hantu perfume tentulah best kalau dapat free... Best..best.. i like!!!!!!!!!!!!!!

Ni la set perfume yang bakal aku collect sehari 2 lagi.. Yabedabedu!!!!!
[Makin sesak la meja solek aku dengan botol2 minyak wangi...]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...