Tuesday, March 31, 2009

TV Series addiction

Semenjak dua menjak dah ter"addict" kepada TV series especially Grey's Anatomy & Desperate Housewives. Asal hari Selasa ngan Sabtu aku la jadi penunggu setia depan tv sampaikan hasben ajak gi jenjalan @ umah mak mentua pun aku tak mau ikut. Citer2 ni semua memang banyak pengajaran especially tentang love ,friendship, hatred etc.....



One of the reason yang buat aku suker citer2 ni sebab semuanya memang ade di sekeliling kita. Karakter2 yang macam dalam tv tu semuanya wujud dalam kehidupan kita - yang naif, hipokrit, ikhlas, outspoken dsb..... Sabtu lepas baru tertengok new season of Grey's Anatomy. Actually terlupa malam tu ade cite tu (al-maklum la excited dengan earth hour), tapi lepas Adib tertekan NTV7 baru ternampak cite tu dah start. Luckily baru start dalam few minutes. Layan la citer tu sampai habis. Teringat2 kata2 sorang doc tu " gunakan kelebihan yang kita ada" menyebabkan aku terfikir ade betulnya kata2 tu. So after this, sape yang baca entry ni gunakan le kelebihan yang korang ade wisely. He..he...he... (still wondering apa kelebihan aku agaknya.... tapi yang pasti bukan le nak menghasut2 orang...ehem....)

Dalam Ugly Betty lak, even though dia ni clumsy, tak cantik & lurus bendul tapi dengan kesungguhan dia berjaya atasi semua masalah. Suka karekter dia sebab dia berpegang pada benda yang dia rasakan betul. Dia tak takut nak luahkan perasaan & pandangan dia. Yang pasti, at the end of the day, hanya orang yang bersungguh2 & boleh buat kerja (for sure yang boleh diharapkan) akan berjaya dalam hidup & tak bergantung pada paras rupa semata2. Bak kata orang jangan jadi pompuan cantik tapi BODOH!!!! So ladies...(especially) please upgrade yourself (termasuk la aku....) PEACE!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...